Архива

Стефановић: Хрватски навијачи пред тужиоцима и судијама за прекршаје

03.08.2018.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић рекао је да су припадници Министарства унутрашњих послова зауставили на ауто-путу више од 400 хрватских навијача, а детаљном контролом навијача и њихових возила полиција је пронашла већу количину дрвених и металних палица, неколико секира и бакљи, као и мању количину наркотика...
2016_Ministar unutrasnjih poslova dr Nebojsa Stefanovic

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић рекао је да су припадници Министарства унутрашњих послова зауставили на ауто-путу више од 400 хрватских навијача, а детаљном контролом навијача и њихових возила полиција је пронашла већу количину дрвених и металних палица, неколико секира и бакљи, као и мању количину наркотика.

„У полицијске станице у Нишу и Гроцкој спроводи се 32 навијача који ће бити приведени надлежним тужиоцима и судијама за прекршаје. Полиција је код неких навијача пронашла и робу коју су украли на једној бензинској станици код Врчина, тачније цигарете, пиће и играчке са акцизним маркицама Републике Србије. Због дивљања на бензинској станици судији за прекршаје биће приведено 28 навијача због извршеног прекршаја непристојно, дрско и безобзирно понашање у групи, за шта је запрећена затворска казна од 30 до 60 дана“ објаснио је министар Стефановић.

Министар је упозорио све оне који се крећу Републиком Србијом, и наше држављане и наше госте, да се понашају у складу са прописима и да поштују законе Србије.

„Свако дивљачко понашање, понашање које узнемирава грађане Србије, наноси им материјалну штету или угрожава њихову безбедност, биће оштро санкционисано“ поручио је Стефановић.