Архива

Стефановић уручио признања најзаслужнијим припадницима МУП-а

15.01.2018.
Стефановић:„Једнако сам поносан на све људе у Министарству који су годину за нама учинили годином у којој смо имали веома добре резултате. Ти људи су наша снага, понос и будућност и разлог због којег Министарствo унутрашњих послова бележи боље резултaте“ ...
Стефановић уручио признања најзаслужнијим припадницима МУП-а
Стефановић уручио признања најзаслужнијим припадницима МУП-а
Стефановић уручио признања најзаслужнијим припадницима МУП-а
Стефановић уручио признања најзаслужнијим припадницима МУП-а
Стефановић уручио признања најзаслужнијим припадницима МУП-а
Стефановић уручио признања најзаслужнијим припадницима МУП-а

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић уручио је данас на свечаној академији у Београду признања   најзаслужнијим припадницима МУП-а и поручио да је једнако поносан на све запослене који су постигли веома добре резултате претходне године и осигурали безбедност грађанa Србије.

Стефановић је истакaо да су награђени полицајци одраз свих колега у Министарству унутрашњих послова који су једнако храбри и пожртвовани и који су, сваки на свој начин, допринели безбедности грађана.

„Једнако сам поносан на све људе у Министарству који су годину за нама учинили годином у којој смо имали веома добре резултате. Ти људи су наша снага, понос и будућност и разлог због којег Министарствo унутрашњих послова бележи боље резултaте“ истакао је Стефановић.

Министар је прецизирао да су у претходној години припадници Министарства унутрашњих послова запленили више од четири тоне наркотика, смањили број кривичних дела, одржали више од 20.000 часова деци у школама, очували јавни ред и мир, издали десетине хиљада личних докумената, обезбеђивали државну границу, гасили пожаре и спасавали људе из угрожених подручја.

„Они су ти који су увек ту за вас“ нагласио је Стефановић који се свим припадницима Министарства захвалио на свему што чине да Србија буде безбедна и сигурна.

„Хвала вам што поносно на униформи носите заставу Републике Србије и грб нашег Министарства и будите сигурни да ћемо умети да ценимо вашу пожртвованост“ поручио је Стефановић.

Министар је рекао да је за четири године упознао огроман број запослених у МУП-у, да се трудио да обиђе сваку полицијску станицу и да лично разговара са што већим бројем полицајаца, ватрогасаца, људи који раде у управним пословима и свим другим секторима и да од њих лично чује шта су проблеми, како да се унапреде услови рада, а тиме повећа и безбедност грађана.

„Немогуће је видети сваког човека, јер у Министарству унутрашњих послова ради више од 42.000 људи, али мој снажан утисак је да смо ми једна велика породица коју повезује дух заједништва. Заједништво, тимски рад, колегијалност највеће су вредности унутар нашег Министарства и ми смо ту једни за друге“ рекао је Стефановић.

Министар је додао да је то један нераскидиви ланац који је јак онолико колико је јака свака његова карика.

„Ви сте драге колеге снажне карике које неретко својим животом штите друге и само тако можемо остати снажна осовина која чува безбедност свих грађана Србије. Ако смо ми уједињени, сложни и снажни, можемо да успемо у свом циљу“ закључио је Стефановић.

На свечаној академији награда „Најхрабрији полицајац“ уручена је припаднику Специјалне антитерористичке јединице Миљану Кијановићу, који је несебично ризиковао свој живот како би спасао грађане и без заштитне опреме бацио се на осумњиченог који је претио да ће активирати ручну бомбу и на тај начин га спречио у томе.

Награду „Најпосвећенији полицајац“ добио је начелник Одељења за сузбијање кријумчарења кокаина, хероина и марихуане Управе криминалистичке полиције Никола Ђоковић, док је титулу  „Омиљеног колеге“ понео заменик командира Полицијске испоставе Полицијске станице Александровац Дејан Јовановић.

Плакете за изузетну храброст уручене су саобраћајном полицајцу Полицијске станице Мало Црниће Братиславу Миленковићу и ватрогасцу спасиоцу Управе за ванредне ситуације Нови Сад Милом Радојевићу.

За изузетну посвећеност плакете су уручене информатичару Одељења за информациону безбедност Вуку Милосављевићу, координатору у Сектору за људске ресурсе Тањи Богосавац, заменику начелника Одељења за јавни ред и мир у Управи полиције Момчилу Совиљу, главном механичару Хеликоптерске јединице Благоју Алексићу и инспектору Сектора унутрашње контроле Драгославу Благојевићу.

У име награђених на признањима се захвалио Миљан Кијановић који је истакао да уручене награде представљају подстрек за даљи рад.

„Осећам се поносно. То је наш посао, наш позив. Ово признање је велики подстрек за све нас да и даље будемо спремни и обучени да заштитимо животе наших грађана“ рекао је Кијановић.