Архива

Стефановић: Поносан сам на резултате МУП-а, наставићемо снажно да се боримо против криминала

05.07.2018.
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, потпредседник Владе и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и министар одбране Александар Вулин у склопу обележавања годину дана рада Владе обишли су данас на Тргу Слободе у Суботици акцију „Полицајац у заједници“, на којој су припадници полиције грађанима приказали вештине, способности, методе рада и опрему са којом располажу...
Стефановић: Поносан сам на резултате МУП-а, наставићемо снажно да се боримо против криминала
Стефановић: Поносан сам на резултате МУП-а, наставићемо снажно да се боримо против криминала
Стефановић: Поносан сам на резултате МУП-а, наставићемо снажно да се боримо против криминала
Стефановић: Поносан сам на резултате МУП-а, наставићемо снажно да се боримо против криминала
Стефановић: Поносан сам на резултате МУП-а, наставићемо снажно да се боримо против криминала
Стефановић: Поносан сам на резултате МУП-а, наставићемо снажно да се боримо против криминала

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, потпредседник Владе и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и министар одбране Александар Вулин у склопу обележавања годину дана рада Владе обишли су данас на Тргу Слободе у Суботици акцију „Полицајац у заједници“, на којој су припадници полиције грађанима приказали вештине, способности, методе рада и опрему са којом располажу. 

По обиласку тактичко техничког збора, министар Стефановић истакао је да је поносан на резултате које је за годину дана рада остварила Влада Републике Србије и Министарство унутрашњих послова и нагласио да ће полиција наставити снажно да се бори против криминала.

Стефановић је указао да је Министарство унутрашњих послова остварило је добре резултате у заплени наркотика и борби против организованог криминала, да је разбијено више од 14 великих организованих криминалних група, остварен добар рад на расветљавању кривичних дела, смањивању опште стопе криминалитета и јачању сигурности грађана.

„Ми ћемо наставити снажно да се боримо против криминала. Неће бити криминалца на улицама Србије који ће моћи да се осећају сигурно. То је гаранција Министарства унутрашњих послова. Наставићемо да будемо и важан сегмент подршке друштву у едукацији и превентиви и да постижемо све боље резултате“, истакао је Стефановић.

Председница Владе Брнабић захвалила се министрима Стефановићу и Вулину на свему што су учинили како би полиција и војска били ближи грађанима и тиме симболично показали да је Влада Србије ту за грађане, да их обезбеђује, штити и њихов живот учини квалитетнијим.

„Имамо још много да радимо да би подигли Србију. Службе безбедности су добар показатељ шта можемо да урадимо када радимо сваки дан и дамо све од себе, јер смо за релативно кратко време успели да подигнемо службе безбедности, уложимо пуно у њих и вратимо нашу технологију, знање и да макар мало повратимо животни стандард и тако се захвалимо нашим службама безбедности које се баве најопаснијим послом у земљи зарад свих нас“, рекла је Брнабић.

Премијерка је додала да ће Влада наставити да улаже у полицију и истакла да јој је драго што је усвојен Закон о изградњи станова за припаднике служби безбедности и што ће од септембра кренути у прву фази изградње станова.

„Захвалила бих се и председнику Републике Србије Александру Вучићу зато што је први видео потребу да се службе безбедности врате на своје ноге и повежу поново са грађанима. Мислим да ми идемо даље храбро тим корацима“, рекла је Брнабић.

Министар Стефановић се захвалио премијерки и Влади Републике Србије на подршци за опремање полиције.

„Ове и прошле године набавили смо нови контигент возила, унапредили  наоружање и опрему, али радимо и на набавци нових хеликоптера, обнови зграда, улажемо више у обуку кадрова јер хоћемо да припадници полиције буду добро обучени и опремљени, како би смо заштитили њихове животе и били ефикаснији у заштити грађана и њима били на услузи“, рекао је Стефановић.

Министар је поручио да је полиција увек уз свој народ, да је увек ту да га заштити и да наша деца треба знају да је полицајац тај коме могу да се обрате, да му траже помоћ.

Министар одбране Александар Вулин рекао је да Министарство унутрашњих послова, Безбедносно-информативна агенција и Министарство одбране чине јединствен систем безбедности Републике Србије.

„Сви заједно чинимо Србију сигурном, безбедном. Ту смо да сваком нашем детету осигурамо безбедност, право да се развија, право да напредује“, поручио је Вулин  и додао да је Војска Србије у стању да заштити интегритет и сваку стопу наше земље.

Према његовим речима, сви припадници Војске Србије дају свој максимум и све од себе да сачувају живот и безбедност сваког грађанина.

Вулин се захвалио председнику Републике Србије Вучићу и председници  и свим члановима Владе на великом разумевању које показују кад је у питању потреба за побољшањем стандарда Војске и улагање у њено опремање.

У оквиру акције „Полицајаца у заједници“ грађани Суботице имали су прилику да се упознају са вештинама и методама рада полицијских службеника и опремом коју користе, а програм је био посебно прилагођен најмлађим суграђанима.

Малишани су имали прилику да се уз помоћ припадника Специјалне антитерористичке јединице пењу на вештачку стену, на импровизованом пешачком прелазу уче како се безбедно прелази улица, а у дружењу са полицијским службеницима незаобилазни су били ватрогасци и уживање у  ватрогасној пени.

Пажњу Суботичана, као и сваког пута при организације ове кације, привукла је чета коњаника, службени пси, возила и мотоцикли, али и борилачке вештине које су приказали припадници Жандармерије.

Грађани су имали прилику да се упознају, али и да сами опробају неке методе које криминалистичка полиција  користи приликом расветљавања кривичних дела и идентификовања починилаца, попут изазивања отисака папиларних линија.