Архива

Ребић: Хитно пронаћи оне који су палили аутомобиле

14.08.2018.
Директор полиције Владимир Ребић одржао је данас састанак највишег руководства Дирекције полиције са начелницима свих полицијских управа у Србији на коме је разматрана актуелна безбедносна ситуација у држави, са посебним освртом на паљење аутомобила претходних дана...

Директор полиције Владимир Ребић одржао је данас састанак највишег руководства Дирекције полиције са начелницима свих полицијских управа у Србији на коме је разматрана актуелна безбедносна ситуација у држави, са посебним освртом на паљење аутомобила претходних дана.

„Ови случајеви уносе немир и осећај несигурности међу грађанима, зато сам наложио да се починиоци што пре пронађу и приведу правди. На расветљавању ових кривичних дела ангажоване су све надлежне службе, како у седишту Дирекције полиције, тако и у полицијским управама у којима смо имали паљење аутомобила. Интензивно се ради на прикупљању доказа како би одговорни за ова кривична дела били ухапшени. Они који мисле да могу да се понашају бахато, неће проћи некажњено“ рекао је Ребић након састанка.

Директор полиције истиче да је наложио да се у наредном периоду максимално ангажују сви полицијски службеници, да се појача оперативни рад и да се предузму неопходне мере у циљу повећања присуства полиције на улицама.

„Наш задатак је да грађанима пружимо сигурност и спречимо извршење кривичних дела и управо зато сам наложио додатне мере у циљу унапређења безбедности у Републици Србији“ рекао је Ребић.

Он је истакао да је на састанку било речи и о добрим резултатима неких организационих јединица полиције.

„Задовољан сам чињеницом да је гранична полиција у претходне две недеље имала добре резултате у заплени наркотика и сузбијању сиве економије. На два гранична прелаза одузели су више од 600 килограма марихуане, док је у зеленом појасу на граници према Црној Гори спречено кријумчарење 1450 боксова цигарета“ рекао је Ребић.

Он додаје да су анализирани и добри резултати Управе саобраћајне полиције, захваљујући чијем активностима је број погинулих у саобраћајним незгодама значајно смањен.

„Ови резултати показују да системске мере које предузима Министарство унутрашњих послова дају добре резултате“ објаснио је директор полиције.

 

Ребић је апеловао на грађане који путују ван земље да буду стрпљиви због дужих задржава на граничним прелазима, да се претходно информишу о дужини чекања и да користе алтернативне граничне прелазе.

 

„Од почетка године преко свих граничних прелаза прешло је око 45 милиона путника, што је за око 3 милиона више у односу на исти период претходне године. Због великих гужви ангажовани су сви расположиви ресурси и капацитети Министарства унутрашњих послова, како бисмо смањили време чекања на граничним прелазима“ каже Ребић.