Архива

Министар Стефановић наградио храбре полицајце

19.04.2018.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић наградио је шесторицу полицијских службеника Полицијске станице Нови Београд који су протеклих дана, у два одвојена случаја, исказали изузетну храброст и професионализам и својим поступањем спречили трагичне последице...
Министар Стефановић наградио храбре полицајце
Министар Стефановић наградио храбре полицајце
Министар Стефановић наградио храбре полицајце
Министар Стефановић наградио храбре полицајце

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић наградио је шесторицу полицијских службеника Полицијске станице Нови Београд који су протеклих дана, у два одвојена случаја, исказали изузетну храброст и професионализам и својим поступањем спречили трагичне последице.

Министар Стефановић примио је и наградио полицајце Радослава Лазовића, Милоша Ђорђића, Зорана Огризовића и Рајка Ковачевића који су интервенисали након пријаве туче на раскрсници Нехруове и Европске улице. Захваљујући храброј и спретној реакцији успели су да одузму бомбу од једног младића, који је претходно извадио осигурач и претио да ће бацити експлозивну направу.

Такође, министар је такође примио и наградио полицијске службенике Драгана Сувајца и Слободана Грујића који су, након пријаве да мушкарац виси на дрвету у Бродарској улици, брзо реаговали и пресекли електрични кабл који је био обмотан око његовог врата и тако спасили шездесетдвогодишњег мушкарца. Након што су га спустили на земљу, указали су му прву помоћ и захваљујући њиховој хитрој интервенцији мушкарац је преживео.

Министар Стефановић захвалио се колегама на исказаној храбрости рекавши да су овакви подвизи полицијских службеника, који неретко ризикујући своје животе да би спасили туђе, још један доказ да полиција неуморно ради на заштити безбедности и живота свих грађана.