Архива

Ребић: Припадницима МУП-а драгоцена искуства и праксе полиције Уједињених Арапских Емирата у борби против тероризма

09.01.2018.
Директор полиције Владимир Ребић борави у дводневној посети Уједињеним Арапским Емиратима где је данас разговарао са директором полиције Дубаија Абдулахом Калифом Ал Маријом о унапређењу сарадње, посебно у области спречавања кријумчарења наркотика, као и размени искустава двеју полиција у области превенције радикализације на интернету...
Ребић: Припадницима МУП-а драгоцена искуства и праксе полиције Уједињених Арапских Емирата
Ребић: Припадницима МУП-а драгоцена искуства и праксе полиције Уједињених Арапских Емирата
Ребић: Припадницима МУП-а драгоцена искуства и праксе полиције Уједињених Арапских Емирата

Директор полиције Владимир Ребић борави у дводневној посети Уједињеним Арапским Емиратима где је данас разговарао са директором полиције Дубаија Абдулахом Калифом Ал Маријом о унапређењу сарадње, посебно у области спречавања кријумчарења наркотика, као и размени искустава двеју полиција у области превенције радикализације на интернету.

Директор српске полиције је нагласио да су припадницима Министарства унутрашњих послова драгоцена искуства и праксе полиције Уједињених Арапских Емирата у борби против тероризма.

Двојица директора, као пример добре сарадње, истакли су случај из децембра 2016. године, када је у заједничкој операцији пресечен ланац кријумчарења кокаина у ову арапску земљу.

У овој акцији, у којој су учествовали припадници Министарства унутрашњих послова, ухапшена је организована криминална група са подручја Београда, која је дужи временски период кријумчарила кокаин из Србије у Дубаји. Тада је ухапшено девет српских држављана, од којих један на територији Уједињених Арапских Емирата.

Директор Владимир Ребић је присуствовао и свечаној церемонији доделе диплома свршеним студентима Полицијске академије из Дубаија, током које је приказана спремност и опремљеност полиције овог града.