Архива

Заједничким радом на сузбијању организованог криминала

29.05.2018.
Државни секретар Министарства унутрашњих послова Републике Србије Дијана Хркаловић разговарала је у Мадриду са државним секретаром Министарства унутрашњих послова Краљевине Шпаније Хосе Антонио Нието Балестеросом о наставку сарадње министарстава двеју земаља у сузбијању организованог криминала..

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Републике Србије Дијана Хркаловић разговарала је у Мадриду са државним секретаром Министарства унутрашњих послова Краљевине Шпаније Хосе Антонио Нието Балестеросом о наставку сарадње министарстава двеју земаља у сузбијању организованог криминала.

На састанку је константовано да је ова сарадња значајна са више аспеката, нарочито због заједничког рада на супротстављању међународним организованим криминалним групама, које се баве крујумчарењем великих количина наркотика из Јужне Америке у Западну Европу. 

„Организовани криминал нема граница и ми се само заједничким радом можемо успешно супротставити међународним организованим криминалним групама. У овој борби Краљевина Шпанија је битан стратешки партнер МУП-а Србије. Желим да истакнем да је наша сарадња у претходном периоду са полицијом Краљевине Шпаније била веома успешна, о чему сведоче и заједничке акције разбијања великих криминалних група на тлу Шпаније, од стране полиција наших двеју земаља“, поручила је Хркаловић.

На састанку државних секретара договорена је и сарадња и размена искустава у примени посебних техника и метода рада на сузбијању организованих криминалних група, финансијским истрагама, као и формирање заједничких истражних тимова.