Архива

Сусрет министра Стефановића у Сочију са Шенгкуном

25.04.2018.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић састао се данас у Сочију са Гуом Шенгкуном, секретаром Комисије за политичке и правне послове Народне Републике Кине...
Сусрет министра Стефановића у Сочију са Шенгкуном
Сусрет министра Стефановића у Сочију са Шенгкуном
Сусрет министра Стефановића у Сочију са Шенгкуном

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић састао се данас у Сочију са Гуом Шенгкуном, секретаром Комисије за политичке и правне послове Народне Републике Кине.

Након сусрета високих представника за питање безбедности у Сочију, Стефановић и Шенгкун су, на одвојеном билатералном састанку, разговарали о досадашњој сарадњи Србије и Кине, посебно у области безбедности.

Стефановић и Шенгкун су истакли да између Србије и Кине постоји одлична сарадња, као и дуготрајно пријатељство које ће наставити да се развија кроз пројекат „Један појас, један пут“.

Министар Стефановић захвалио се Народној Републици Кини на подршци и сарадњи у оквиру Интерпола, али и на обукама које су припадницима МУП-а Србије пружиле кинеске колеге, пре свега у области информационих система.

Кинески секретар за политичке и правне послове Шенгкун изразио је спремност да се додатно унапреди сарадња са српским Министарством унутрашњих послова у областима борбе против тероризма и сајбер криминала.

Шенгкун је прихватио позив министра Стефановића да ускоро посети Републику Србију.