Архива

Стефановић и Скот разговарали о даљем наставку сарадње и очувању стабилности у региону

26.01.2018.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и амбасадор Сједињених Америчких Држава Кајл Скот разговарали су данас у Београду о наставку сарадње Министарства унутрашњих послова и агенција за спровођења закона САД...
2018_01_26_Stefanovic_Skot_saradnja

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и амбасадор Сједињених Америчких Држава Кајл Скот разговарали су данас у Београду о наставку сарадње Министарства унутрашњих послова и агенција за спровођења закона САД.  

Стефановић и Скот истакли су значај и важност улоге полиције за безбедност грађана и договорили наставак билатералне сарадње, посебно на пољу очувања безбедности граница, борбе против тероризма и организованог криминала.

Према оцени Скота, Србија је уложила додатне напоре на пољу борбе против тероризма и трговине људима, а амбасадор је на састанку понудио даљу подршку САД.

Говорећи о убиству Оливера Ивановића, Стефановић и Скот су истакли да је важно да истрага у овом случају брзо напредује и сложили се да све стране морају предузети неопходне кораке у циљу расветљавања овог злочина.

На састанку је било речи о ситуацији у региону, а Стефановић и Скот сложили су се да све земље у региону морају радити на очувању стабилности.    

Амбасадор Скот истакао је да ће САД наставити да подржавају Србију на путу европских интеграција, подсетивши да су они од 2001. године донирали више од 30 милиона долара за јачање капацитета и обуку полицијских службеника.