Архива

Пореском утајом избегао плаћање пореза у износу од милион динара

01.02.2017.
ПУ Пожаревац

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, у сарадњи са пореском полицијом, поднели су кривичне пријаве против власника аутопревозничке радње из Костолца, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело пореска утаја.

Он се терети да је током 2015. године, у намери да делимично избегне плаћање пореза на приходе од самосталне делатности, у пословној документацији лажно приказао расходе, на име обавеза плаћања приватним радњама за поправку машина. Сумња се да је на овај начин избегао плаћање пореза у износу од око 1.000.000 динара.

Кривична пријава поднета је и против двојице власника приватних радњи за поправку моторних возила и машина из Костолца, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело пореска утаја. Они су осумњичени да су током 2015. године сачинили лажне рачуне о промету услуга сервисирања, одржавања возила и машина и чувања и обазбеђивања радних машина, као и да су на тај начин власнику аутопревозничке радње из Костолца омогућили да умањи добит за опорезивање и избегне плаћање пореза на доходак грађана.

Кривична пријава поднета је Основном јавном тужилаштву у Пожаревцу.