Архива

Расветљена два напада на припаднике ЛГБТ популације

17.05.2017.
МУП

Број: 404/17

17. мај 2017. године

Министарство унутрашњих послова Републике Србије расветлило је два напада на припаднике ЛГБТ популације који су се надавно догодила у Београду, док се за починиоцима напада на трансродну особу на Тргу Републике, 8. маја ове године интензивно трага.

Београдска полиција идентификовала је три особе, два малолетника и једну пунолетно лице, које су 29. априла у центру Београда напале Г.Ш. Полиција је против њих надлежном тужилаштву поднела кривичну пријаву због постојања основа сумње да су починили кривично дело тешка телесна повреда.

Такође, полиција је расветлила и јучерашњи напад на Н.М. у Пожешкој улици. Против особе која је врађала, исмевала и гурала Н.М. полиција је по налогу тужилаштва поднела захтев за покретање прекршајаног поступка.

Када је реч о нападу на Т.Д., који се догодио 8. маја на Тргу Републике, полиција интензивно ради на расветљавању овог случаја и трага за починиоцем. До сада су прегледани видео записи са оближњих камера и ради се на идентификацији нападача.

Током данашњег обележавања Међународног дана против хомофобије, трансфобије и бифобије на манифестацији на Тргу Републике дошло је до два мања инцидента.

Наиме, једна особе је на штанду Лабриса попрскала пивом грчке туристе, а друга особа је насилно одузела балон од активиста ове организације. Полиција је одмах привела ове особе и против њих ће, након консултација са надлежним тужилаштвом, бити предузете  одговарајуће мере.