Архива

Заплењено 196 килограма резаног дувана

27.03.2017.
ПУ Панчево

Настављајући активности на сузбијању недозвољене промета акцизних роба, припадници Министарства унутрашњих послова у Лесковцу, у две одвојене акције запленили су око 196 килограма резаног дувана, чија се вредност на црном тржишту процењује на око 648.000 динара.

Полиција је у месту Мутиводе код Медвеђе, приликом контроле аутобуса власништво аутопревозника са седиштем у Приштини, у пртљажнику пронашла 15 џакова са  резаним дуваном, тежине око 151 килограм.

Због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољени промет акцизних  производа, ухапшени су Б.Х. (45) и И.Р. (26) из околине Медвеђе, који ће бити приведени заменику основог јавног тужиоца у Лебану.

У другој акцији, полиција је у просторијама у којима борави тридесетседмогодишњи мушкарац из Лебана, пронашла девет кеса са резаним дуваном, тежине око 45 килограма.

Против осумњиченог мештанина Лебана полиција ће поднети кривичну пријаву основном јавном тужиоцу због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољени промет акцизних роба.