Архива

Свим припадницима сектора безбедности ће сутра бити исплаћено по 10.000 динара

21.12.2017.
МУП

Београд

Број 1034 /17

21. децембар  2017. године

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је да је данашњом одлуком Влада Републике Србије испунила обећање дато свим припадницима сектора безбедности, којима ће сутра бити исплаћено по 10.000 динара.

„Данас је одлуком Владе Републике Србије испуњено обећање које смо имали према свим припадницима сектора безбедности. Припадницима Министарства унутрашњих послова, Војске и Безбедносно-информативне агенције биће исплаћено по 10.000 динара“, рекао је Стефановић.

Министар је истакао да држава и на овај начин жели да укаже додатно поштовање према свима онима који су донаноћно, и у претходној години,  радили како би спустили стопу криминала и корупције и обрачунали се са свима који намеравају да нанесу неко зло Србији.

„У потпуности поштујемо све што раде људи из сектора безбедности, то што ризикују и жртвују своје животе да би сви остали људи у Србији могли мирно и безбедно да живе“, нагласио је Стефановић.

Министар је рекао да му је драго што ће одлуком председника Републике Србије и Владе у наредној години плате свих припадника сектора безбедности бити повећане за 10 одсто.

„Мислим да је ово најбољи начин да покажемо колико уважавамо оно што раде. Наставићемо са њиховим опремањем, набавком нових возила, униформи, наоружања како бисмо и на тај начин оснажили и ојачали њихове капацитете у обрачуну са криминалом и корупцијом“, нагласио је Стефановић.