Архива

Храбри полицајци спасли живот младићу

25.12.2017.

ПОЛИЦИЈА ДАНАС

Храбри полицајци спасли живот младићу
Храбри полицајци спасли живот младићу

Нишки полицајци Полицијске испоставе Пантелеј спасили су живот тридесетогодишњем младићу, који се оклизнуо и пао са стене на неприступачном терену у реону села Каманица.

Описујући драматичну борбу за живот младића Ненад Стојиљковић, командир Полицијске испоставе Пантелеј, каже за „Полицију данас“ да су полицајци одмах по дојави да се младић налази негде између Срећковог врела и Чукера са двојицом лекара нишке болнице кренули ка том месту.  

"Већ је пао мрак. Тамо куда смо ишли нема ни стазе, ни пута. Колеге су се пеле узбрдо и после два, три километра угледале га испод једне стене. Није могао да хода, рекао нам је да се оклизнуо, пао и повредио кичму", каже Стојиљковић.

 „Плашили смо се да се не оклизнемо“

Младића који није могао да се креће пажљиво су пренели на носила и фиксирали га својим подопасачима, како би потпуно сигурно могли да га донесу у село, где их је чекало возило Хитне помоћи. Ови тренуци док су повређеног младића спуштали низ падну били су им најтежи. Кренули су корак по корак.

"Четворица колега су га носила, а остали су придржавали оне који га носе. Ово је пут где је и лети тешко проћи. Поледило је, бојали смо се да се не оклизнемо. А нигде дрвета да бар можемо да се придржимо", каже командир.

Срђан Стефановић, Срђан Стојиљковић, Миодраг Живковић, Саша Јовановић, Дејан Цветановић, Мирослав Станисављевић, Десимир Никодијевић, Зоран Николић и двојица лекара безбедно су повређеног младића на носилима спустили до села. Унели су га у возило Хитне помоћи, које га је одвезло у нишку болницу.  

Спасавали и децу на истом месту

Иначе, неки од ових полицајаца су и 2014. на овом истом месту спасили четворо деце која су кренула у шетњу кањоном Срећковог врела према излетишту Каменички вис. И тада су веома брзо пронашли уплашену децу и вратили их родитељима.