Архива

Делегација Министарства учествовала у шеснаестодневној кампањи под називом "Orange the World" – „Обојимо свет у наранџасто“

07.12.2017.

ПОЛИЦИЈА ДАНАС

Делегација МУП-а учествовала у шеснаестодневној кампањи под називом
Делегација МУП-а учествовала у шеснаестодневној кампањи под називом
Делегација МУП-а учествовала у шеснаестодневној кампањи под називом

У оквиру спровођења активности везаних за Пројекат „Развијање родне агенде у Министарству унутрашњих послова Републике Србије 2016 - 2018“, чији је носилац Сектор за људске ресурсе, реализована је студијска посета Европском институту за родну равноправност (ЕИГЕ), са седиштем у Виљнусу, Литванија, у периоду од 23. до 24. 11. 2017. године.

Поводом Међународног дана елиминације насиља над женама, који је обележен 25. новембра 2017. године, Министарство унутрашњих послова Републике Србије, заједно са Канцеларијом Шведске полиције у Београду, нашим имплементационим партнером, учествовало је у шеснаестодневној кампањи под називом "Orange the World" – „Обојимо свет у наранџасто“.

Делегацију Министарства унутрашњих послова чиниле су Гордана Јековић, заменик начелника Сектора за људске ресурсе, Гордана Вуковић, помоћник начелника Сектора и Зорица Марковић, координатор у Сектору.

Овогодишња кампања започела је уочи Међународног дана елиминације насиља над женама, те је на једном од главних Виљнуских тргова организован скуп запослених у Институту и њихових гостију, у циљу скретања пажње јавности на проблем насиља над женама.

Фотографије са овог догађаја објављене су на веб-сајту Европског института за родну равноправност и њиховој Фејсбук и Твитер страници.