Архива

Стефановић: Убиство полицајца показује колико је тежак посао који свакодневно обављају полицијски службеници

19.12.2017.
МУП

Број: 1024/17
19. децембар 2017. године

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас да убиство полицајца Срђана Петровића показује колико је тежак посао који свакодневно обављају полицијски службеници и додао да ће МУП учинити све што може како би помогао породици настрадалог полицајца.

„Овај трагичан догађај показује колико је тежак посао који обављају полицијски службеници и колико одрицања ова професија носи са собом, као и колико често имамо догађаје у којима су им животи угрожени“, истакао је Стефановић.

Министар је нагласио да је веома важно да грађани Републике Србије знају да полицaјци свакодневно ризикују своје животе обављајући своје активности и колико се свакодневно боре да они буду безбедни и сигурни, да наша деца буду слободна, да Србија буде мирна и стабилна.
 
„Због тога желим још једном да истакнем сву посвећеност коју ће Влада Републике Србије имати на унапређењу положаја и стандарда, као и опремања и обучености полицијских службеника“,  рекао је Стефановић.  

Министар је указао да је овај ужасан догађај двоје дивне деце оставио без оца, жену без супруга.

„Министарство унутрашњих послова ће учинити све што је у нашој моћи да помогне породици и да овај тежак губитак и трагедију ублажи на сваки могући начин, иако знамо да не постоји ништа што оца породице може да замени“, навео је Стефановић.

Министар је подсетио да је током претходне ноћи на територији Полицијске управе у Пожаревцу убијен полицајац Срђан Петровић.

„Полицајца Петровића убио је Добривоје Живковић, који је на њега пуцао без икаквог повода из аутоматске пушке. Полицијски службеници САЈ-а дошли су на лице места и после опсаде која је трајала читаве ноћи, нису успели да ступе у комуникацију са Живковићем. Ушли су у кућу и након његовог покушаја да отвори ватру на припаднике САЈ-а он је лишен живота“,  рекао је Стефановић.