Архива

Ухапшене 132 особе осумњичене за трговину наркотицима и поседовање и ношење оружја

23.12.2017.
MУП
Ухапшене 132 особе осумњичене за трговину наркотицима и поседовање и ношење оружја
Ухапшене 132 особе осумњичене за трговину наркотицима и поседовање и ношење оружја
Ухапшене 132 особе осумњичене за трговину наркотицима и поседовање и ношење оружја
Ухапшене 132 особе осумњичене за трговину наркотицима и поседовање и ношење оружја
Ухапшене 132 особе осумњичене за трговину наркотицима и поседовање и ношење оружја
Ухапшене 132 особе осумњичене за трговину наркотицима и поседовање и ношење оружја

Припадници Министарства унутрашњих послова у претходних неколико дана, у више одвојених акција широм Србије, запленили су већу количину оружја, више од 84 килограма наркотика, открили пет лабораторија за узгој марихуане у вештачким условима и ухапсили 132 особе осумњичене за трговину наркотицима или за недозвољено поседовање и ношење оружја.

У сарадњи са надлежним тужилаштвима полиција је због поседовања наркотика ради њихове даље продаје ухапсила 94 особе, а на подручју Крагујевца, Панчева, Бора и Јагодине откривено је пет лабораторија за узгој марихуане.

Током ових акција полиција је запленила 82,6 килограма марихуане, 768 грама  хероина, 145 грама кокаина, 855 грама амфетамина, 910 комада разних таблета, као и мању количину хашиша.

Због постојања основа сумње да су починили кривично дело недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога и неовлашћено држање опојних дрога, кривичне пријаве у редовном поступку поднете су против још 50 особа.

Због недозвољеног поседовања или ношења оружја полиција је ухапсила 38 особа и запленила 103 пушке, од чега 18 аутоматских или полуаутоматских, 81 пиштољ и револвер, један „шкорпион“, три експлозивне направе, 572 грама експлозива, шест бомби и 11.700 комада муниције различитог калибра.

Због недозвољеног поседовања и ношења оружја кривичне пријаве у редовном поступку поднете су против још 74 особе.

По претходно расписаним потрагама полиција је ухапсила још 21 особу.

 

НАЈЗНАЧАЈНИЈЕ АКЦИЈЕ ЗАПЛЕНЕ НАРКОТИКА И ОРУЖЈА

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу ухапсили су М.М. (1970) и Д.М. (1964), због постојања основа сумње да су починили кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса куће осумњичених пронашла аутоматску   пушку са преклапајућим металним кундаком и оквиром за муницију у коме се налази 30 пушчаних метака, два оквира за аутоматску пушку у којима се налази по 30 пушчаних метака, малокалибарску пушка „збројевка брно“ са оквиром за муницију у коме се налази пет малокалибарских метака.

Заплењене су и три ловачке пушке, пиштољ са оквиром за муницију, оптички нишан, 125 комада пиштољских метака, 204 комада малокалибарских метака, 196 комада пушчаних метака и 14 ловачких патрона.

Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Вишем јавном тужилаштву у Пожаревцу.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су А.П. (1988), због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла два пиштоља, ловачку пушку, мањи оквир оружја, два метална дела оружја, алуминијумски пригушивач за малокалибарску пушку, малокалибарску  пушку са оптичким нишаном, пет упаљача за бомбу, тело бомбе са упаљачем и ваздушну пушку.

Заплењено је и 1.313 комада муниције различитог калибра, међу којима је маневарска и малокалибарска муниција, 83 ловачка патрона, два метка различитог калибра, пет пушчаних метака и један маневарски.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала, ухапсили су С.М. (1963), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Претресом породичне куће осумњиченог пронађена је већа количина оружја и муниције: револвер, 197 комада маневарске муниције, пиштољ, пушка „кратеж“, ваздушна пушка, две малокалибарске пушке, три ловачке пушке, аутоматска пушка, пет оквира за аутоматску пушку, 11 различитих оквира за пиштоље и 747 комада муниције различитог калибра.

По налогу Вишег јавног тужилаштва, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Прокупљу ухапсили су Р.М. (1957) и М.В. (1953), због постојања основа сумње да су починили кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса куће осумњиченог Р.М. пронашла карабин, 18 комада штапина-динамита, 14 метара спорогорећег штапина и 147 комада метака.

Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Основном јавном тужилаштву у Куршумлији.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Бору ухапсили су С.Ђ. (1978), код кога је приликом претреса стана и других просторија пронађено око 15 килограма марихуане.

Због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољен производња и стављање у промет опојних дрога, осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Неготину, а судија за претходни поступак одредио му је притвор до 30 дана.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву ухапсили су З. Б. (1971), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Претресом стана и других просторија осумњиченог пронађена је импровизована лабораторија за производњу марихуане у вештачким условима из које је одузето 29 килограма и 690 грама марихуане.

По налогу Вишег јавног тужилаштва, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву запленили су око 13 килограма марихуане и ухапсили Ј.П. (1961), А.И. (1981) и А.И. (1982).

Полиција је приликом претреса стана осумњиченог Ј.П. пронашла пола килограма марихуане, док је осумњичени А.И. приликом уласка полиције у његов стан из куће избацио око 12 килограма марихуане спаковане у 12 пакета.

У стану осумњиченог А.И. полиција је пронашла ловачку пушку и ловачки карабин, па му се на терет ставља и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Због постојања основа сумње да су починили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога осумњичени су уз кривичну пријаву приведени надлежном тужилаштву.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Врању ухапсили су А. М. (1989), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена  производња и стављање у промет опојних дрога.

Претресом стана и других просторија осумњиченог пронађено је шест килограма и 670 грама марихуане.

По налогу Вишег јавног тужилаштва, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Јагодини открили су лабораторију за узгој марихуане у вештачким условима и ухапсили М.Т. (1994) и П.Т. (1946), због постојања основа сумње да су починили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је приликом претреса куће осумњичених лабораторију пронашла у подрумским просторијама и запленила 617 грама марихуане.

Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени надлежном тужилаштву.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Јагодини ухапсили су З. С. (1976), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Претресом стана и других просторија осумњиченог пронађена је лабораторија за узгој марихуане у вештачким условима, више пакетића марихуане и 211 комада семенки индијске конопље.

По налогу надлежног тужилаштва, одумњиченом је одређено задржавање до 48 сати.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Бору открили су  лабораторију за узгој марихуане у вештачким условима и ухапсили Д.В. (1985), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је приликом претреса запленила око 400 грама марихуане, сасушену  стабљику марихуане, пет биљака марихуане у ницању, шест саксија, 303 семенке марихуане, епрувету, стаклени термометар, лупу и неонске сијалице.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Зајечару, а судија за претходни поступак одредио му је притвор до 30 дана.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су В.Б. (1981), због постојања основа сумње да је починио кривична дела  неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и  недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана осумњиченог пронашла запленила седам грама кокаина, више од 750 грама марихуане, електронску вагицу за прецизно мерење, пиштољ, малокалибарску пушку, 302 комада муниције различитог калибра, 67 патрона за пушку, два појачивача трзаја за аутоматску пушку, делове цеви, оплате, кундаке, опруге за пушке и 272  грама пентрит експлозива.

Од осумњиченог је одузето и 370 евра и 41.000 динара.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су П.В. (1978), за којим је била расписана потерница због издржавања затворске казне на коју је преваснажно осуђен.

Полиција је приликом претреса  изнајмљеног стана код осумњиченог пронашла и запленила 141 грам хероина, око 50 грама кокаина, две вагице за прецизно мерење, пиштољ, 27 комада муниције, четири мобилна телефона, 33.000 динара и 250 евра.

Осумњичени је упућен на издржавање затворске казне у казнено поправни завод, а против њега ће надлежном тужилаштву бити поднета кривична пријава  због постојања основа сумње да је починио кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су Д.Б. (1977), због постојања основа сумње да је починио кривична дела  неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и  недозвољена производња, држање,ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана и возила осумњиченог пронашла и запленила четири пиштоља различите марке и калибра, два кратежа, полуаутоматску пушку, реплику пиштоља, 91 метак различитог калибра, самострел, лук и више комада стрела.

Заплењено је и 237 грама марихуане, мања количина кокаина и хашиша, 32.000 динара и 1.860 евра, мобилни телефон и дигитална вагица за прецизно мерење.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Бору ухапсили су А.М. (1985), због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла карабин, малокалибарску и ваздушну пушку, 11 метака и два оптичка нишана. 

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Бору.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Врању ухапсили су С.Б. (1971), због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла два пиштоља, две пушке, ваздушни пиштољ и три метка за пиштољ калибра 8 милиметара.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Врању.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Кикинди ухапсили су С.П. (1966), због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса куће осумњиченог пронашла револвер магнум  и 143 метка различитог калибра.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужилаштву.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Кикинди ухапсили су Д.П. (1995), због постојања основа сумње да је починио кривична дела разбојништво у покушају и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Постоје основи сумње да је Д.П. са пиштољем у нелегалном поседу покушао да опљачка радницу једног трговинског објекта у Кикинди.

Полиција је код осумњиченог пронашла и три метка калибра 7,62 милиметра.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужилаштву.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу ухапсили су Н.Л. (1987), код кога су приликом претреса стана и других просторија пронашли пиштољ са припадајућим оквиром и шест метака. 

Због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, осумњичени је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужилаштву.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу ухапсили су П.П. (1963), код кога је приликом претреса стана и других просторија пронађен карабин и девет комада муниције.

Због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња,држање,ношење и промет оружја и експлозивних материја, осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву  у Крагујевцу.

* **

Припадници Министарства унутрашњих послова у Лесковцу ухапсили су Д.С. (1974), код кога је приликом претреса стана и других просторија пронађена ловачка пушка и ваздушна пушка.

Због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и ескплозивних материја, осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Лебану.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су В.И. (1966), због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је прилком претреса куће осумњиченог пронашла аутоматску  пушку, полуаутоматску пушку, ваздушну пушку, 27 метака различитог калибра и 290 грама црног барута.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужилаштву.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су И.М. (1984), због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса возила код осумњиченог пронашла  два пиштоља, а одузето му је и возило.

Судија за претходни поступак осумњиченом је одредио притвор до 30 дана.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су Н.Р. (1984) и Б.П. (1983), због постојања основа сумње да су починили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је приликом претреса стана и возила којим су управљали осумњичени пронашла око 70 грама хероина, спакованог у кесице и вагицу за прецизно мерење

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду, а судија за претходни поступак одредио им је притвор до 30 дана.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су М.Р. (1998), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је приликом хапшења код осумњиченог пронашла пола килограма марихуане, 80 евра и 2.000 динара.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду, а судија за претходни поступак одредио му је притвор до 30 дана.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су С.С. (1994), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је код осумњиченог пронашла 73 пакетића хероина, мешавину парацетамола и кофеина и 44.000 динара.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

 

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су М.Р. (1979), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Приликом претреса стана и других просторија осумњиченог, полиција је пронашла 138 грама марихуане, вагицу за прецизно мерење са траговима марихуане и дробилицу.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су Б.С. (1992), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је приликом претреса стана осумњиченог пронашла марихуану спаковану у 113 кесица, припремљену за даљу продају.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву против малолетника код кога је приликом претреса пронађено 25 грама амфетамина.

Малолетник се терети да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Врању ухапсили су А.Ж. (1979), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена  производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је приликом претреса код осумњиченог пронашла око 87 грама марихуане.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Врању.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Кикинди ухапсили су И.С. (1964), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је приликом претреса куће осумњиченог пронашла и запленила око 720 грама марихуане.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужилаштву.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу ухапсили су С.Ј. (1993), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла 13 грама кокаина, око 600 грама марихуане, 302 грама спида, вагицу за прецизно мерење, 99.890 динара и 650 евра.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Крагујевцу.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу ухапсили су Д.И. (1993), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла око 350 грама марихуане, 202 грама спида и две вагице за прецизно мерење.

 

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Крагујевцу

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу ухапсили су три особе осумњичене да су починиле кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњичених Н.С. (1992), М.Т. (1992) и Н.Л. (1998), пронашла око 40 грама кокаина.

Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени надлежном тужилаштву.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крушевцу ухапсили су З.Ж. (1969), због постојања основа сумње да је починио кривично дело  неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је од осумњиченог запленила 330 грама марихуане.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Крушевцу.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу ухапсили су М.А. (1980), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла око пола килограма марихуане.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Нишу, а судија за претходни поступак одредио му је притвор до 30 дана.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су Д.Б. (1986), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је приликом претреса стана осумњиченог пронашла 143 грама хероина, три мобилна телефона, дигиталну вагицу за прецизно мерење и  35.600 динара.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су Ж.Р. (1961), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Осумњичени је ухапшен у моменту када је једном лицу, против кога је поднета кривична пријава у редовном поступку, продао пакетић хероина.

Претресом стана осумњиченог Ж.Р. полиција је пронашла и запленила 302 грама хероина, дигиталну вагицу за прецизно мерење, 260 евра, 5.000  динара и четири мобилна телефона.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву ухапсили су Н.Л. (1987), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је приликом претреса код осумњиченог пронашла око 90 грама марихуане и 89 грама амфетамина, дигиталну вагицу за прецизно мерење и мобилни телефон.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Панчеву.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пироту ухапсили су Ј.В. (1959), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Претресом стана и других просторија осумњиченог, полиција је пронашла око 32 грама хероина, мању количину марихуане, килограм мешавине кофеина и парацетамола, две вагице за прецизно мерење, 32.860 динара, два мобилна телефона и две личне карте.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у  Пироту.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу ухапсили су М.Љ. (1991) и поднели кривичну пријаву у редовном поступку против још једне особе, због постојања основа сумње да су починили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњичених запленила око 650 грама марихуане и мању количину амфетамина.

Осумњичени М.Љ. је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у  Пожаревцу.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сомбору ухапсили су М.М. (1981), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је приликом претреса стана осумњиченог пронашла око 400 грама марихуане и дигиталну вагицу за прецизно мерење.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у   Сомбору.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ужицу ухапсили су М.О. (1957), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је приликом прегледа возила којим је управљао осумњичени пронашла 634 грама марихуане спаковане у две кесе и вагицу за прецизно мерење, док је приликом претреса његовог стана пронађено још два килограма и 60 грама марихуане.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у   Ужицу.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Чачку ухапсили су Љ.Ј. (1966) и Д.Ј. (1988), због постојања основа сумње да су починили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је приликом претреса стана осумњичених пронашла 18 грама кокаина,  око 330 грама креатина, 2.500 евра и два мобилна телефона. 

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у   Чачку.

 

КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ У РЕДОВНОМ ПОСТУПКУ

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против двадесетчетворогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је приликом контроле у возилу којим је управља осумњичени пронашла килограм и 400 грама марихуане.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против педесетдвогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија код осумњиченог пронашла и одузела ручно израђен кратеж, 18 патрона , металну-идеал кугла за пуњење патрона, металну-идеал куглу округлог облика, 400 грама барут за пуњење патрона, 66 оловних куглица; 58 мањих комада олова неправилног облика и 18 празних патрона.

 

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против мушкарца осумњиченог да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса код осумњиченог пронашла и одузела ловачку пушку, пиштољ, 11 патрона и 9 комада пиштољске муниције.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против једне особе, због постојања основа сумње да је починила кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог, пронашла и одузела два ловачка карабина, 53 метка различитог калибра и  ловачку пушку.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против мушкарца осумњиченог да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Приликом претреса стана и других просторија осумњиченог, полиција је пронашла и одузела гасни пиштољ и оквир за њега.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против једне особе због постојања основа сумње да је починила кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних метерија.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла и одузела ловачку пушку.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зрењанину, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против педесетпетогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла и одузела малокалибарску пушку са припадајућим оквиром и оптиком, ваздушни пиштољ, 38 метака различитог калибра и пиштољ са два припадајућа оквира.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зрењанину, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против четрдесетпетогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана осумњиченог пронашла пушку и 13 патрона за ловачку пушку.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зрењанину, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против педесетједногодишње жене, због постојања основа сумње да је починила кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана код осумњичене пронашла и одузела пиштољ са два припадајућа оквира.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Јагодини, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против једне особе, због постојања основа сумње да је починила кривично дело  недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. 

Полиција је приликом претреса код осумњиченог пронашла и одузела полуаутоматски карабин са оквиром на коме је уклоњен фабрички број.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Јагодини, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против шездесетдвогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла малокалибарску пушку и 13 метака.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Јагодини, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против шездесеттрогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла аутоматску пушку и 21метак.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Кикинди, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против педесетогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана осумњиченог пронашла ловачку пушку.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Кикинди, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против једне особе, због постојања основа сумње да је починила кривично дело недозовољена производња, држање,ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана код осумњиченог пронашла две пушке и један пиштољ марке „магнум“.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против тридесетшестогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла и одузела ловачки карабин и 56 метака различитог калибра.

 

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против тридесетосмогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса куће осумњиченог пронашла и одузела ловачки карабин.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против мушкарца, код кога су приликом претреса пронађене две ловачке пушке и 11 малокалибарских метака.

Осумњичени се терети да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

 

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против једне особе, због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса куће осумњиченог пронашла и одузела 508 комада муниције различитог калибра.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против тридесетчетворогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла пиштољ са оквиром у коме се налазило седам метака.

***

Припадници Министрства унутрашњих послова у Крушевцу поднели су, по налогу Основног јавног тужилаштва у Брусу, кривичну пријаву против једне особе, због постојања основа сумње да је извршила кривично дело нeдозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Претресом стана и других просторија осумњиченог пронађене су две ваздушне пушке са уграђеном оптиком, пиштољ, 47 оптичких нишана за пушке, 100 комада муниције и два телескопска постоља за пушку.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Пазару, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против једне особе, због постојања основа сумње да је починила кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла пушку и шест метака.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против педесетједногодишњег мушкарца због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена призводња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла и одузела два пиштоља и 29 метака различитог калибра.

 

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Пазару, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку  против осамдесетдвогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена призводња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла и одузела 2.037 комада муниције различитог калибра и намене, 114 ловачких патрона и шест сигналних ловачких патрона, два стартна пиштоља, малокалибарски пиштољ, револвер, 50 грама оловних куглица за ловачке патроне.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Прокупљу, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против једне особе, због постојања основа сумње да је починила кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија код осумњиченог пронашла и одузела 50 комада метака од аутоматске пушке.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Прокупљу, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против осумњичене да је починила кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

 

Полиција је приликом претреса стана и других просторија код ње пронашла и одузела стартни гасни пиштољ са оквиром и укупно 47 комада  муниције.

 

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сомбору, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против шездесетогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла и одузела ручно прављени пиштољ-кубуру, ловачку пушку, ваздушну пушку, 10 комада пушчане муниције и шест патрона за ловачку пушку.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сомбору, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против једне особе, због постојања основа сумње да је починила кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла и одузела гасни пиштољ са припадајућим оквиром.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против седамдесетједногодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење, и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија код осумњиченог пронашла и одузела аутоматски пиштољ „шкорпион“.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против мушкарца осумњиченог да је починио кривична дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја и тешка крађа.

Полиција је код осумњиченог пронашла ловачку пушку.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против четрдесетседмогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривична дела неовлашћено држање опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла и одузела два пиштоља, два метка и мању количину марихуане.

***

Припадници Министрства унутрашњих послова у Панчеву ухапсили су Б. П. (1983), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је код осумњиченог пронашла две ручне бомбе.

По налогу надлежног тужилаштва, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против двадесеттрогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривична дела неовлашћено држање опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса код осумњиченог пронашла мању количину спида, дигиталну вагу за прецизно мерење, 16 различитих психоактивних таблета и пет комада пушчане муниције.

***

Припадници Министрства унутрашњих послова у Сремској Митровици поднели су, по налогу Основног јавног тужилаштва у Руми, кривичну пријаву једне особе, због постојања основа сумње да је извршила кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Претресом стана и дугих просторија осумњиченог пронађена је ручна бомба.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против једне особе, због постојања основа сумње да је починила кривична дела неовлашћено држање опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса куће осумњиченог пронашла мању количину марихуане, мрвилицу и пет метака.