Архива

Изјава Биљане Поповић Ивковић, државног секретара Министарства унутрашњих послова, поводом саопштења Нове странке

08.12.2017.
MУП

Београд,

Број: 991/17

8. децембар 2017. године

Изјава Биљане Поповић Ивковић, државног секретара Министарства унутрашњих послова, поводом саопштења Нове странке:

"Жалосно је колико је Нова странка, зарад стицања јефтиних политичких поена, спремна на манипулације и лажи о раду полицијских службеника, који су професионално и у складу са законом у врло кратком временском периоду расветлили кривично дело почињено 16. новембра 2017. године на штету Јелене Грујић Ристић, председнице општинског одбора Нове странке у Пећинцима.

Зарад истинитог информисања јавности истичемо да је њен супруг Дејан Ристић 30. новембра ове године у полицијској станици у Пећинцима, у присуству јавног тужиоца, у поступку препознавања осумњиченог прецизно навео да "може да препозна лице са прилично сигурним степеном вероватноће".

Због чега се, како је то Нова странка вечерас саопштила прилажући записник поводом данашњег поступка препознавања Основног тужилаштву у Руми, Дејан Ристић целих осам дана касније предомислио и сада навео да не може да препозна лице, надамо се да ће и само Тужилаштво испитати.

Могу само да кажем да Нову странку и њиховог лидера Зорана Живковића треба да буде срамота због коришћења овог случаја у сврху политичке пропаганде. Позивам их да више не злоупотребљавају рад полиције и тужилаштва зарад својих политичких кампања и напомињем да је МУП принуђен да због њихових манипулација и зарад одбране рада полицијских службеника који савесно и професионално обављају свој посао објави докумената која поседује".

 

Записник о препознавању осумњиченог можете преузети (страна 1)

Записник о препознавању осумњиченог можете преузети (страна 2)