Архива

Ухапшена петочлана организована криминална група

24.10.2017.
МУП

Београд,

Број: 854/17

24. октобар 2017. године

Припадници Министарства унутрашњих послова, УКП - Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК), у сарадњи са припадницима МУП-а Републике Српске, уз координацију Тужилаштва за организовани криминал, ухапсили су петочлану организовану криминалну групу осумњичену за извршење кривичних дела удруживање ради извршења кривичних дела и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

На територији Србије ухапшени су Д.К. из Лазаревца, Ж.Ф. из Лазаревца, М.П. из Лајковца и полицијски службеник М.К. из Лајковца.

Постоје основи сумње да је Д.К. организовао међународну криминалну групу у оквиру које је од Б.Ћ. из Републике Српске куповао аутоматске и полуаутоматске пушке, пиштоље и муницију, кријумчарио их возилом у Србију и преко Ж.Ф., М.П. и М.К. их продавао на подручју Лазаревца и Лајковца. 

Претресом објеката и возила које користе осумњичени пронађене су 2 аутоматске пушке, 2 полуаутоматске пушке, 1 скраћена пушка, 2 пиштоља и око 600 комада муниције различитог калибра за аутоматско, полуаутоматско оружје и пиштоље. 

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведени Тужилаштву за организовани криминал у Београду.

У оквиру ове акције, на територији Републике Српске ухапшен је Б. Ћ. (65) из Рогатице, а претресом објеката пронађено је 9 тромблонских мина, рап са шест оквира за аутоматску пушку са 120 комада муниције, један пушкомитраљез, једна аутоматска пушка, једна полуаутоматска пушка, једна пушка, две бомбе и око 2.000 комада муниције различитог калибра.