Архива

У сарадњи полиција Србије и Хрватске и Тужилаштва за организовани криминал ухапшено 13 осумњичених за кријумчарење људи

20.12.2017.
МУП

Број: 1029/17
20. децембар 2017. године

Након вишемесечног оперативног рада, припадници Министарства унутрашњих послова Републике Србије, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал и колегама из Републике Хрватске, ухапсили су 13 чланова организоване криминалне групе, осумњичене за кријумчарење људи.

Сумња се да је ова организована криминална група омогућила недозвољен прелаз државне границе и транзит на територији Србије и Хрватске за укупно 82  илегалнa  миграната из Авганистана, Ирана и Ирака, од којих су узели по 1.500 евра.

У синхронизованој акцији на подручју Београда, Суботице, Куле, Бача и Шида,  ухапшено је 12 држављана Републике Србије, Г. Д. (42) за кога се сумња да је организатор ове криминалне групе, затим М. Ј. (34), М. Б. (32), М. Ђ. (49), М. В. (23), М. Ђ. (57), В. П. (53), З. Ђ. (52), С. Г. (60), Б. М. (46), Д. Т. (44) и Г. М. (40), као и држављанин Авганистана А. Х. (32).

Кривичном пријавом за кријумчарење људи, која је против њих поднета, обухваћена је још једна особа која се већ налази у притвору због другог кривичног дела.

У акцији хрватске полиције, на подручју те државе ухапшено је јутрос још четворо осумњичених чланова ове организоване криминалне групе.

Сви ухапшени на територији Србије, уз кривичну пријаву за недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи, биће приведени на саслушање Тужилаштву за организовани криминал.