Архива

Полазници ЦОПО уручили пригодне поклоне Дечијем селу „Др Милорад Павловић“

02.10.2017.

ПОЛИЦИЈА ДАНАС

Полазници 14 и 15 класе Центра за основну полицијску обуку посетили су Дечије село „Др Милорад Павловић“ у Сремској Каменици и штићеницима тог села уручили телевизор најновије генерације и слаткише.

Посета је организована на инцијативу полазника, који су изразили жељу да деци и младима, штићеницима овог села уруче пригодне поклоне, а акцији су се придружили и запослени у Центру за основну полицијску обуку.

Промовисање универзалних друштвених вредности један је од примарних циљева основне полицијске обуке.

Полазници 14 и 15 класе још једном су и овом инцијативом и акцијом која је уследила након ње, показали да је полиција ту због грађана, посебно оних категорија којима је заштита и подршка најпотребнија.

Кроз разговор и срдачно дружење са старешинама и полазницима и полазницама Центра за основну полицијску обуку, деца су имала прилику да се ближе упознају са радом полиције. 

Вршилац дужности директора Дерчијег села Мирко Јанкелић захвалио се полазницима Центра за основну полицијску обуку на пригодним поклонима.

Помоћник начелника Центра, полицијски саветник Желимир Мрдаљ истакао је да је циљ оваквих акција успостављање поверења и развијање свести код најмлађих да су полицајци ту да брину од њима и да им се увек могу обратити када им затреба помоћ.