Архива

Изјава Ђуре Мандића начелника Полицијске управе Сремска Митровица

24.12.2017.
МУП

Београд,

Број:  1046 /17

24. децембар 2017. године

Изјава Ђуре Мандића начелника Полицијске управе Сремска Митровица:

“Апсолутно су нетачне тврдње Нове странке на друштвеним мрежама да је начелник Полицијске станице Пећинци одбио да пошаље патролу на бирачко место број 25 у Сремски Михаљевцима, када је њихова представница пријавила да је један од бирача покушао да јој се супротстави, након што је она хтела да га услика мобилним телефоном. Истине ради, одмах по позиву представнице Нове странке полицијска патрола је изашла на терен, али на лицу места није затекла особу, која ју је наводно напала. Такође, полицији је и секретар изборне комисије у Пећинцима пријавио управо ту представницу Нове странке да је напала једну особу на бирачком месту у Сремским Михаљевцима. О овим догађајима одмах је обавештен надлежни тужилац.

Такође, неистините су и тврдње да је начелник Полицијске станице Пећинци упутио псовке путем телефона њему напознатој особи, која се представила као секретар Нове странке, а која је од њега тражила информације о догађају који је пријављен полицији. Он је ту особу упутио на надлежне организационе јединице у Министарству унутрашњих послова, које су задужене за давање званичних информација, без икаквих погрдних речи.

Полиција ће као и увек поступати професионално, по пријавама свих грађана, како би се расветлиле околности свих догађаја.“