Архива

Кривична пријава осумњиченима за превару

24.11.2017.
ПУ Крагујевац

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу, по налогу Основног јавног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву против двојице Београђана старости 50 и 28 година, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело превара.

Постоје основи сумње да је 28-годишњи мушкарац, крајем 2016. године, код Тржног центра ''Плаза'', пришао старијем Крагујевчанину говорећи му нешто на језику који није разумео, а да је потом наишао 50-годишњак који је оштећеном превео да се ради о странцу коме се покварио аутомобил, као и да на продају нуди златан накит јер му је неопходан новац за поправку.

Како би превара била веродостојна, 50-годишњак је купио део накита а оштећени је, верујући да се ради о накиту велике вредности, купио остатак за 180 швајцарских франака.

Полиција је осумњичене привела приликом покушаја преваре на исти начин и од њих одузела 57 бижутеријских ланчића, као и 1.220 евра за које се сумња да потичу од извршених превара.

У сарадњи са полицијом у Чачку и Пожаревцу расветљена су још три кривична дела која су, како се сумња, двојица Београђана извршила на подручју ових полицијских управа.