Архива

У акцијама полиције, усмереним на сузбијање имовинских деликата, ухапшено 106 особа

22.12.2017.
МУП

Број: 1037/17

22. децембар 2017. године

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, ухапсили су у више одвојених акција у претходних неколико дана 106 особа због постојања основа сумње да су починиле кривична дела тешке крађе, крађе и разбојништво.

Акције, усмерене на сузбијање имовинских деликата реализоване су на територији полицијских управа Београд, Ваљево, Бор, Врање, Зајечар, Зрењанин, Јагодина, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Лесковац, Нови Пазар, Нови Сад, Пожаревац, Приjепоље, Смедерево, Сремска Митровица и Чачак

Ухапшени су осумњичени да су у претходном периоду извршили више од 200 тешких крађа, крађа и разбојништава. Такође, поднете су и кривичне пријаве у редовном поступку против још 37 особа.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Пазару ухапсили су четири особе осумњичене да су обиле котларницу новосаграђеног атлетског стадиона у том граду и из ње украле неколико нових пумпи за воду и алат потребан за одржавање грејања вредности од око 1.000 евра.

Због постојања основа сумње да су починили кривично дело тешка крађа ухапшени су А.Е. (1980), А.Р. (1990), Е.З. (1990) и Е.Д. (1995).

Осумњиченом Е.Д. на терет се ставља и кривично дело разбојништво у покушају због сумње да је на улици физички напао оштећену и покушао да јој отме торбу са личним стварима.

Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени надлежном тужилаштву.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су С.М. (1992) због постојања основа сумње да је починио кривично дело разбојништво.

Сумња се да је С.М. на сајту за упознавање контактирао оштећене са којима се дописивао и уговарао састанке.

На договореним састанцима, осумњичени је од оштећених, уз претњу ножем, одузимао новац.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Новом Саду.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Јагодини ухапсили су, по потрази,  В.Ј. (1976) због постојања основа сумње да је починила кривично дело разбојништво.

Сумња се да је В.Ј. у Свилајнцу из једне апотеке украла 30.000 динара, тако што је оштећеној, уз тврдњу да има сиду, претила да ће је напасти инфицираним шприцем који је држала у џепу од јакне уколико јој не преда новац.

Против В.Ј. ће, по налогу надлежног тужилаштва, бити поднете и још две кривичне пријаве у редовном поступку због сумње да је починила разбојништво и тешку крађу.

Сумња да је она у Јагодини из једне мењачнице уз претњу жилетом, од раднице одузела новац, као и да је у апотеци у Ћуприји на исти начин, као и у апотеци у Свилајнцу, украла више од 18.000 динара.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су Д.Ј. (1998) осумњиченог да је на Чукаричкој падини починио два кривична дела разбојништва.

Постоје основи сумње да је Д.Ј. од раднице једне трафике уз претњу пиштољем одузео око 36.000 динара, док је уз претњу ножем од радника у једном трговинском објекту покушао да украде пазар.

Полиција је приликом претреса код осумњиченог пронашла и одузела нож.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Другом основном јавном   тужилаштву у Београду.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су З.Т. (1990), А.Р. (1995) и Н.Д. (1997) због постојања основа сумње да су починили кривично дело разбојништво.

Осумњичени се терете да су од оштећеног, уз употребу физичке силе, украли новчаник са 85.000 динара, лична документа и мобилни телефон.

Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Првом основном јавном тужилаштву у Београду.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу ухапсили су М.Л. (1994) због постојања основа сумње да је починио кривично дело разбојништво у покушају.

Сумња се да је М.Л., након што га је у покушају да отме такси возило спречио таксиста, који је активирао „паник тастер“ и извукао контакт кључ из браве, покушао да стартује возило тако што је ишчупао каблове, поломио пластику око контакт  браве и оштетио друге команде и ручице око волана.

Оштећени таксиста је успео да побегне, а осумњиченог су у извршењу дела спречили полицијски службеници.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Пожаревцу.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су С.Ц. (1963) и М.Ц. (1985), због постојања основа сумње да су починили четири кривична дела тешке крађе.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњичених пронашла већи део предмета који потичу из кривичних дела, између осталог убодну тестеру, два мулти-практика, ручна колица за пртљаг, полир-машину, торбу и више кофера са разном гардеробом и столњацима, несесер са есцајгом, две женске јакне од вештачке коже, апарат за развијање супе, сливник лавабоа, батерију за воду, пекач за колаче, дигитални мерач за притисак, више комада упакованих нових постељина, усисивач и више кеса са завесама и јастуцима.

Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Основном јавном тужилаштву у Младеновцу.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су Д.Ж. (1996) осумњиченог да је оштећеној на улици отео торбу са новцем, документима и два мобилна телефона.
 
Због постојања основа сумње да је починио кривично дело тешка крађа на дрзак начин, осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Трећем основном јавном тужилаштву  у Београду.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су по потеници С.С. (1992) због постојања основа сумње да је починио 14 кривичних дела крађа.

Сумња се да је С.С. на линијама градском превоза у Београду и у подземном пролазу код тржног центра „Ушће“, користећи гужву, од оштећених крао новчанике, новац и лична документа.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужилаштву.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ваљеву ухапсили су З.Ј. (1960) осумњиченог да је у последња два месеца починио шест кривичних дела тешка крађа.

Сумња се да је З.Ј. проваљивао у трговинске радње из којих је крао робу и новац.   

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Ваљеву.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ваљеву ухапсили су М.Р. (1995) због постојања основа сумње да је починио кривично дело крађа.

Сумња се да је М.Р. из једног бутика у Ваљеву украо робу чија се вредност процењује на 40.000 динара.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Ваљеву.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару ухапсили су Ј.М. (1976) због постојања основа сумње да је починио седам крађа и два кривична дела фалсификовање и злоупотреба платних картица.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужиоцу у Зајечару, а судија за претходни поступак одредио му је притвор до 30 дана.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зрењанину ухапсили су М.Б. (1982) због постојања основа сумње да је починио два кривична дела разбојништва.

Полиција је приликом претреса код осумњиченог пронашла и одузела телевизор и два звучника, који потичу из кривичних дела.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Бечеју, а судија за претходни поступак одредио му је притвор до 30 дана.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зрењанину ухапсили су по основу наредбе за принудно довођење Основног суда у том граду В.Ш. (1978) који је осумњичен за тешке крађе.

Против осумњиченог су, по налогу надлежног тужилаштва, поднете још три нове кривичне пријаве у редовном поступку за тешку крађу, тешку крађу у покушају и крађу.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Јагодини ухапсили су по потрази Г.С. (1984) који се сумњичи да је заједно са још три особе, које су раније ухапшене, украо из возила торбу немачке држављанке.

Сумња се да су осумњичени на паркингу разбили стакло на возилу, извршили преметачину у њему и украли торбу.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужилаштву.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Јагодини ухапсили су С.Ђ. (1980) због постојања основа сумње да је починио кривично дело тешка крађа.

Постоје основи сумње да је С.Ђ у раним јутарњим сатима поломио катанац на решеткама једне продавнице у селу Велики Поповић, подесним алатом отворио улазна врата магацина и из продавнице украо робу и новац.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужилаштву.

 

* * *

 

Припадници Минстарства унутрашњих послова у Крагујевцу ухапсили су С.Б. (1998) осумњиченог да је оштећеној отео торбицу, новац, лична документа и мобилни телефон.

Због постојања основа сумње да је починио кривично дело тешка крађа, осумњичени је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужилаштву.

Полиција је украдене предмете пронашла и вратила власнику.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Краљеву ухапсили су А.З. (1991) због постојања основа сумње да је починио пет тешких крађа и девет крађа у покушају.

Сумња се да је А.З. у претходних годину дана у насељеним местима у околини Краљева обијао куће, из којих је крао новац, прехрамбене производе, племените метале и друге вредне предмете.

Вредност украдених предмета процењује се на око 300.000 динара.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужилаштву.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крушевцу ухапсили су Б.Ф. (1978) због постојања основа сумње да је починио шест кривичних дела тешка крађа.

Сумња се да је Б.Ф. обијао породичне куће на подручју Крушевца из којих је односио техничку робу, алкохолно пиће и гардеробу.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном  тужилаштву у Крушевцу.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Лесковцу ухапсили су Н.М. (1992) и Л.С. (1995) због постојања основа сумње да су починили  кривично дело тешка крађа у покушају.

Сумња се да су Н.М. и Л.С. у селу Липовица покушали да обију породичну кућу оштећене у чему су их спречили полицијски службеници.

Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Основном јавном тужилаштву у Лесковцу.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су Д.Б. (1972) осумњиченог да је уз претњу пиштољем и употребу физичке силе од власника једне мењачнице у Гложану одузео око 140.000 динара.

Због постојања основа сумње да је починио кривично дело разбојништво осумњичени је приведен Основном јавном тужилаштву у Новом Саду.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нoвом Саду ухапсили су С.Д. (1996), Ј.Р. (1999) и поднели кривичну пријаву у редовном поступку против једног малолетника због постојања основа сумње да су починили кривично дело разбојништво.

Они су осумњичени да су, маскирани фантомкама, ушли у кућу оштећених, једног од њих оборили на земљу, а другом задали више удараца дрвеном палицом и тражили од њих да им предају новац.

Пошто су од једног оштећеног узели новац, обавили су  преметачину у кући и узели два мобилна телефона, два пара слушалица, ручни сат и платну картицу једног од оштећених.

Полиција је приликом претреса стана осумњиченог Ј.Р. пронашла предмете кривичног дела.

Осумњичени С.Д. и Ј.Р. приведени су, уз кривичну пријаву, Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду, а судија за претходни поступак одредио им је притвор до 30 дана.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су М.К. (1998) осумњиченог да је од таксисте, уз претњу ножем, одузео новац.

Због постојања основа сумње да је починио кривично дело разбојништво, осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Новом Саду.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су  А.Р. (1995) због постојања основа сумње да је починио кривично дело разбојништво.

Сумња се да је А.Р. оштећеном задао више удараца и нанео му повреду ножем, а потом од њега узео торбицу.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Новом Саду.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу ухапсили су Д.С. (1989) због постојања основа сумње да је починио четири кривична дела тешке крађе на тај начин што је проваљивао у куће оштећених.

Полиција је приликом претреса стана осумњиченог пронашла украдене предмете, више комада беле технике, алата, мобилних телефона, постељине, шминке, прехрамбених производа и одевних предмета.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у у Пожаревцу.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пријепољу ухапсили су М.Т. (1994) осумњиченог да је из једне продавнице аутоделова у Новој Вароши украо новац, а потом физички насрнуо на продавца.

Због постојања основа сумње да је починио кривично дело разбојничка крађа, осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Пријепољу.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пријепољу ухапсили су по потрази З.К. (1975) осумњиченог да је на штету две православне цркве у Врњачкој Бањи и Новој Вароши украо златни накит из кивота икона и новац.

За осумњиченим је била расписана потрага због постојања основа сумње да је починио кривична дела тешка крађа, крађа, ситна крађа, утаја и превара, а он је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Пријепољу.
 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су А.К. (1997) због постојања основа сумње да је починио кривична дела тешка крађа и неовлашћено коришћење туђег возила.

Сумња се да је А.К. обио један сервис мобилних телефона у Смедеревкој Паланци, као и да је у месту Кусадак украо аутомобил „заставу флориду“.

Полиција је украдено возило пронашла и вратила власнику.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужилаштву.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су С.Ђ. (1990) осумњиченог да је провалио у сервис мобилних телефона у Смедеревској Паланци и из њега украо 40 мобилних телефона.

Због постојања основа сумње да је починио кривично дело тешка крађа, осумњичени је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужилаштву.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су Ж.П. (1997) и С.А. (1999) осумњичене да су провалили у куће двоје оштећених  и из њих украли 5.000 евра и 141.000 динара, алате, машине и златан накит.

Вредност украдених машина процењује се на 900.000 динара.

Због постојања основа сумње да су починили кривично дело тешка крађа, осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Основном јавном тужилаштву у Смедереву.

 

* * *

 

Припаднициц Министарства унутрашњих послова у Руми ухапсили су С.М. (1994) и С.Г. (1994) осумњичене да су од раднице једне спортске кладионице украли више од 250.000 динара.
Због постојања основа сумње да су починили кривично дело разбојништво, осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Основном јавном тужилаштву у Руми, а судија за претходни поступак одредио им је притвор до 30 дана.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици ухапсили су М.И. (1988) због постојања основа сумње да је починио кривично дело разбојништво.

Полиција је осумњиченог ухапсила непосредно након пријаве да је у једној трговинској радњи почињено разбојништво.

Осумњичени је приликом наиласка полиције бацио нож, а код њега је пронађена већа количина новца, за који се сумња да потиче из кривичног дела.

М.И. је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужилаштву.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Чачку ухапсили су М.Р. (1997) због постојања основа сумње да је починио два кривична дела тешка крађа и четири кривична дела крађа.

Осумњичени се терети да је у последња два месеца на територији Чачка проваљивао у помоћне објекате породичних кућа и из њих крао прикључне машине за пољопривреду, разни алат и дизел гориво.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужилаштву.

 


КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ У РЕДОВНОМ ПОСТУПКУ

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку  против две особе због постојања основа сумње да су починиле кривично дело разбојништво.

Сумња се да су њих двојица оштећеној пришли са леђа и уз примену физичке снаге отели јој торбу.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против малолетника осумњиченог да је починио кривично дело тешка крађа на дрзак начин.

Сумња се да је малолетник на Новом Београду оштећеној пришао са леђа и са врата јој истргао златни ланчић.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против тридесетседмогодишњег мушкарца због постојања  основа сумње да је починио кривично дело крађа.

Сумња се да је он са пружног прелаза у Раљи демонтирао и одузео саобраћајну сигнализацију вредну 14.000 динара.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Бору, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против педесетседмогодишњег мушкарца због постојања основа сумње да је починио кривично дело крађа у покушају и крађа.

Осумњиченог је полиција ухапсила док је подесним алатом са крова једног предузећа скидао две окапнице.

Такође, осумњичени се терети и да је ушао кроз раније направљен отвор на крову једног предузећа и из њега украо 10 метара бакарних олука и пет бакарних држача за олуке, вредности око 25.000 динара.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Бору, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против тридесеттрогодишњег мушкарца због постојања основа сумње да је починио кривично дело крађа у покушају.

Осумњичени је ухапшен док је покушао да из РТБ Бора украде бакарну жицу.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Врању, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против тридесетдвогодишњег мушкарца због постојања основа сумње да је починио два кривична дела тешка крађа.

Осумњичени се терети да је обио једну кућу из које је украо клима уређај, хидрофор, разни електро материјал и специјално израђене опруге за 6-Д биоскоп, док је из друге породичне куће, коју је такође обио, украо електро каблове разних дужина и пресека и бакарне цеви за грејање.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Краљеву, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против малолетника због постојања основа сумње да је починио два кривична дела тешка крађа.

Полиција је приликом претреса стана у коме живи осумњичени пронашла предмете кривичног дела, 14 ловачких ножева и поломљени стартни пиштољ, који су украдени из једне продавнице риболовачко-пиротехничке опреме.

 

* * *

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Краљеву, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против двадесетдеветогодишњег мушкарца због постојања основа сумње да је починио кривично дело крађа.

Осумњичени је ухапшен непосредно након што је, како се сумња, украо металне шине недалеко од погона Ливнице.