Архива

Ухапшене 52 особе осумњичене да су извршиле више од 100 тешких крађа, крађа и разбојништава

29.12.2017.
МУП


Број: 1065/17
29. 12. 2017. године

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у претходних неколико дана ухапсили су 52 особе, које се сумњиче да су починиле кривична дела тешке крађе, крађе и разбојништво.

У више одвојених акција на сузбијању имовинских деликата ухапшени су осумњичени који се терете да су у претходном периоду извршили више од 100 тешких крађа, крађа и разбојништава.

Кривичне пријаве у редовном поступку поднете су против још 21 осумњиченог.

Акције су спроведене на територији полицијских управа Београд, Бор, Зајечар, Крагујевац, Краљево, Лесковац, Нови Сад, Панчево, Пирот, Пожаревац, Пријепоље, Прокупље, Смедерево, Сомбор и Ужице.


ЗНАЧАЈНИЈЕ АКЦИЈЕ

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пироту ухапсили су Б.С. (1992), Д.Р. (1981) и З.С. (1967), због постојања основа сумње да су извршили кривично дело тешка крађа, док се Б.С. и Д.Р. терете и за недозвољено складиштење робе.

Полиција је у стану и другим просторијама осумњичених пронашла и одузела пет тона и 910 литара дизел горива, грађевинску скелу и разни грађевински материјалу, вредности од преко три милиона динара.

Они се терете да су ове предмете, власништво два предузећа из Грчке који су извођачи радова на траси Коридора 10 између Ниша и Пирота, украли током 2017. године и продавали на подручју Беле Паланке и Ниша.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они су, уз кривичну пријаву, приведени Основном јавном тужилаштву у Пироту.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су Ж.П. (1981), због постојања основа сумње да је починио 35 кривичних дела из области имовинских деликата.

Ж.П. се сумњичи да је починио 21 дело тешка крађа, девет кривичних дела крађа и пет кривичних дела тешка крађа у покушају.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужилаштву, а судија за претходни поступак одредио му је притвор до 30 дана.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су Б.К. (1988), због постојања основа сумње да је починио четири тешке крађе.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија код осумњиченог пронашла четири лаптопа, за које се сумња да су украдени.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Другом основном јавном тужилаштву у Београду.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су С.С. (1973), осумњиченог да је из једне радње мобилних телефона у Београду, уз претњу пиштољем од раднице украо новац.

Због постојања основа сумње да је починио кривично дело разбојништво, осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Другом основном јавном тужилаштву у Београду.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су три особе, због постојања основа сумње да су починили кривично дело разбојништво.

Ухапшени су Д.К. (1971), Д.Д. (1987) и Б.Ш. (1987).

Полиција је приликом претреса возила осумњиченог Д.К. пронашла реплику пиштоља, за коју се сумња да је коришћена приликом разбојништва.

Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Основном јавном тужилаштву у Младеновцу.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, ухапсили су по потрази малолетника, осумњиченог да је починио седам кривичних дела тешка крађа.

Малолетник је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужилаштву.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару ухапсили су В.Т. (1987), због постојања основа сумње да је починио кривично дело тешка крађа.

Сумња се да је В.Т. из једне трафике у Сокобањи украо цигарете у вредности од 560.000 динара и 40.000 динара пазара.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Алексинцу.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу ухапсили су С.М. (1996), због постојања основа сумње да је починио кривично дело тешка крађа.

Сумња се да је С.М., испред једне мењачнице, од суграђанке из руке отргао новац.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужилаштву.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу ухапсили су Д.Р. (1991) осумњиченог да је суграђанки на улици отео торбицу.

Због постојања основа сумње да је починио кривично дело тешка крађа, осумњичени је уз кривичну пријаву приведен  надлежном тужилаштву.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Краљеву ухапсили су Р.К. (1997), због постојања основа сумње да је починио кривично дело тешка крађа.

Р.К. се сумњичи да је обио просторије културно уметничког друштва „Абрашевић“ , одакле је украо техничке уређаје.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Основном јавном тужилаштву у Краљеву.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Лесковцу ухапсили су два мушкарца, осумњичена да су из једне мењачнице у Власотинцу украли 400.000 динара.

Због постојања основа сумње да су починили кривично дело разбојништво ухапшени су А.П. (1978) и Ж.С. (1947).

Сумња се да је осумњичени А.П. уз претњу пиштољем од раднице мењачнице украо новац, док је Ж.С. претходно „типовао“ мењачницу, обезбедио пиштољ и одлазак из Власотинца првоосумњиченог.

А.П. и Ж.С. уз кривичну пријаву приведени су Основном јавном тужилаштву у Лесковцу.


 
* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Лесковцу ухапсили су две особе осумњичене да су на подручју општине Медвеђа обијали куће и помоћне објекте и из њих крали разне предмете, од беле технике до бакарних казана и каблова.

Због постојања основа сумње да су као саучесници починили четири тешке крађе ухапшени су М.В. (1984) и Р.В. (1987).

Постоје основи сумње да су крадене предмете даље продавали откупљивачу секундарнх сировина у Лесковцу.

Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Основном јавном тужилаштву у Лебану.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Лесковцу ухапсили су две особе осумњичене да су покушале да опљачкају једну кућу у селу Накривањ.

Због постојања основа сумње да су починили кривично дело тешка крађа у покушају ухапшени су М.С. (1985) и Г.Ц. (1974).

Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Основном јавном тужилаштву у Лесковцу.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу ухапсили су И.М. (1989), Н.М. (1998), Н.М. (1996), Б.М. (1998) и А.Ђ. (1995), због постојања основа сумње да су извршили више кривичних дела тешка крађа.

Сумња се да су они проваљивали у викендице на територији Голупца и Великог Градишта, одакле су одузимали техничку робу и алате.

Приликом хапшења, од њих је одузето више пари обуће за коју постоје основи сумње да је коришћена приликом извршења кривичних дела.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они су, уз кривичну пријаву, приведени Основном јавном тужилаштву у Великом Градишту.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу ухапсили су Ж.Н. (1990), по потерници Полицијске управе  за град Београд због извршеног кривичног дела тешка крађа.

Сумња се да је он извршио и кривично дело разбојничка крађа, тако што је 23. децембра 2017. године провалио у викендицу мештанина Раче и украо храну и штап за пецање са машиницом. Том приликом је и физички насрнуо на власника викендице.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он је, уз кривичну пријаву, приведен Основном јавном тужилаштву у Великом Градишту.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су Д.С. (1994), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешка крађа.

Он је, како се сумња, из једне куће у Смедереву, украо телевизор и више славина за воду, вредности око 77.000 динара.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он је, уз кривичну пријаву, приведен надлежном тужилаштву.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сомбору ухапсили су Д.Н. (1975), држављанина Велике Британије, са боравком у Богојеву, на основу међународне Интерполове потернице због извршеног кривичног дела тешка крађа.

Осумњичени Д.Н. је спроведен Вишем суду у Сомбору.

 
* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ужицу ухапсили су С.Т. (1994), због постојања основа сумње да је извршио више кривичних дела тешка крађа, којима је оштетио неколико власника кућа на Златибору.

Полиција је приликом претреса, код осумњиченог пронашла око 12 грама марихуане, те је против њега поднета и кривична пријава због неовлашћеног држања опојних дрога.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати након чега је, уз кривичну пријаву спроведен надлежном тужилаштву.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ужицу ухапсили су по потрази Д.С. (1986), због постојања основа сумње да је извршио 12 кривичних дела тешка крађа, којима је оштетио ЈП „Железнице Србије“.

Осумњичени је, уз кривичну пријаву, спроведен Основном јавном тужилаштву у Ужицу.

 

КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ У РЕДОВНОМ ПОСТУПКУ


Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против тридесетдеветогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело крађа.

Полиција је приликом претреса стана код осумњиченог пронашла пумпу за наводњавање, акумулатор и разни ситан алат, за који се сумња да су украдени.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Бору, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против два мушкарца и једног малолетника осумњичених да су проваљивали у породичне куће у Мајданпеку из којих су крали ствари.

Сумња се да су осумњичени починили серију од 13 тешких крађа.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Бору, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против четрдесетчетворогодишњег мушкарца, осумњиченог да је неовлашћено користио електричну енергију на штету Електродистрибуције Зајечар.

Осумњичени се терети да је починио кривично дело крађа.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против четрдесетчетворогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело крађа.

Сумња се да је он незаконито користио електричну енергију на тај начин што је кабл спровео од стуба до свог стана, оштетивши тиме Електродистрибуцију Зајечар.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против двадесетосмогодишње девојке и шеснаестогодишњакиње, због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело тешка крађа.

Сумња се да су њих две, 5. септембра 2017. године, из једне куће у Панчеву украле златни накит, а истог дана покушале да провале у стан на подручју тог града.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против четрдесетогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешка крађа.

Постоје основи сумње да је он, у ноћи између 12. и 13. децембра 2017. године, из једне куће у Панчеву одузео разну техничку робу.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пироту поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против деветнаестогодишњег младића, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешка крађа

Полиција је у његовом стану и другим просторијама пронашла моторну тестеру и брусилицу, за које се сумња да их је украо из куће мештанина села Ракита код Бабушнице.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пријепољу поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против двојице мушкараца, старости 28 и 34 године, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело  крађа.

Сумња се да су њих двојица, 7. децембра 2017. године, из резервоара аутомобила једног суграђанина, источили око 400 литара нафте, вредности око 50.000 динара.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пријепољу поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против двадесетдвогодишњег младића, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело крађа.

Сумња се да је он, 11. децембра 2017. године, из пословно-стамбеног објекта у изградњи, који се налази у месту Суводо код Пријепоља, украо више металних делова за монтажну скелу, вредности око 35.000 динара.

 

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Прокупљу поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против три особе, старости 27, 37 и 38 година, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело крађе, а двадесетседмогодишњи мушкарац и кривично дело тешка крађа.

Полиција је од осумњичених одузела трактор ИМТ 539 и хидрофор.