Архива

Расветљено 38 тешких крађа и крађа

25.06.2018.
ПУ Ниш

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу расветлили су 38 тешких крађа и крађа и ухапсили Д.Р. (1979) из околине Сомбора, због постојања основа сумње да је извршио та кривична дела, као и кривична дела фалсификовање исправе и напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Он се терети да је у Нишу, од почетка године извршио 35 кривичних дела тешке крађе, као и три крађе прошле године, тако што се ушуњавао у станове и куће преко балконских и улазних врата и прозора, вршио преметачину и крао новац и златни накит. На овај начин власнике је оштетио за око 5,6 милиона динара.

Полиција је осумњиченог ухапсила у Нишу на улици, а том приликом он је физички насрнуо на полицијске службенике. Код њега су пронађене фалсификоване личне карте Црне Горе и Хрватске које је, како се сумња, користио приликом продаје украденог накита у златарама у Нишу.

У Нишу је боравио у изнајмљеном стану, а за њим је била расписана потерница  због бекства са издржавања казне затвора из Казнено-поправног завода у Сремској Митровици.

Осумњичени је спроведен у Казнено-поправни завод у Сремској Митровици.