Архива

Расветљено девет кривичних дела против имовине

25.05.2018.
ПУ Кикинда

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сенти расветлили су девет

кривичних дела против имовине и ухапсили К. Б. (1988) из овог места, због постојања основа сумње да је извршио ова кривична дела.                              

Сумња се да је он од 13. априла до 21. маја ове године на подручју Сенте починио три тешке крађе, две тешке крађе у покушају, крађу, превару, тешку крађу на дрзак начин и тешку крађу на дрзак начин у покушају и на тај начин власницима причинио материјалну штету која се процењује на око 781.000 динара.

К. Б. је осумњичен да је провалио у три куће из којих је украо разни алат и новац, као и да је из продавнице мешовите робе украо алкохолна пића и цигарете.

Такође се сумња да је два пута провалио у просторије једне земљорадничке задруге и извршио преметачину, али ништа није однео.

Сумња се и да је К. Б. са уха једне жене стргао минђушу, као и да је од две покушао да стргне ланчић са врата и прстен са руке.

К. Б. је осумњичен и за превару када је, приликом договора о куповини возила, искористио непажњу власника и возилом које је тражио да испроба, удаљио се  у непознатом правцу.

Осумњиченом је, по налогу тужиоца, одређено задржавање до 48 сати. Судија за претходни поступак одредио му је притвор до 30 дана.