Архива

У више одвојених акција ухапшено 67 особа

24.05.2018.
МУП

У више одвојених акција припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у циљу сузбијања општег криминала  ухапсили су 67 особа, против 129 су поднете кривичне пријаве у редовном поступку, док је још осам особа ухапшено по претходно расписаним потрагама.

Одузето је укупно 83,1 килограм дроге, од чега је 82,8 килограма марихуане, око 28,6 грама хероина, 79,5 грама кокаина, 116,4 грама амфетамина, 179 комада таблета екстази.

Због поседовања наркотика ради њихове даље продаје ухапшено је 25 особа, док су против 58 лица поднете кривичне пријаве у редовном поступку.

Такође, на територији Београда и Сомбора откривене су две лабораторије за узгој марихуане у вештачким условима.

Један од акцената у акцијама спроведеним на територијама свих 27 полицијских управа у Србији био је и на сузбијању продаје дроге у непосредној близини школа и школским двориштима.

Припадници МУП-а одузели су и 13 пушка, од чега две полуаутоматске, 10 пиштоља и 287 комада муниције различитог калибра, а због недозвољеног поседовања или ношења оружја ухапшено је и задржано осам особа, док су кривичне пријаве у редовном поступку поднете су против 13.

Ухапшенo је и 20 извршилаца кривичних дела из области имовинских деликата, док су у редовном поступку кривичне пријаве поднете против 42 особе. Сви они се сумњиче да су извршили укупно 235 кривичних дела из области имовинских деликата.

Осим кривичних дела из поменутих области, ухапшени су и осумњичени, који се терете да су извршили кривична дела тешка телесна повреда, угрожавање сигурности, недозвољене полне радње, полно узнемиравање, злостављање и мучење, недозвољен прелаз државне границе...

 

ИЗДВОЈЕНЕ АКЦИЈЕ ХАПШЕЊА

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су Н.Т. (1979) због постојања основа сумње да је извршио кривична дела недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога.

Он је ухапшен у савремено опремљеној лабораторији за узгој марихуане у вештачким условима, која је откривена у околини Лисовића и у којој је пронађено и одузето око 640 стабљика марихуане, тежине од око 50 килограма.

Осумњичени ће бити приведен Основном јавном тужилаштву у Младеновцу.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су М.Т. (1993) због постојања основа сумње да је извршио кривична дела недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Претресом стана и возила које осумњичени користи полицијски службеници пронашли су око 80 грама кокаина и један пиштољ.

Осумњичени ће бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су Ј.П.  (1987) и Н.С.(1971) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полицијски службеници су претресом возила, марке „ауди А4“, које су зауставили на аутопуту Београд-Ниш, у близини наплатне рампе ''Врчин'', пронашли и одузели 92 пакета са 24,2 килограма марихуане.

Аутомобилом је управљала осумњичена Ј.П., док се осумњичени Н.С. налазио на месту сувозача. Они се сумњиче да су дрогу преносили ради даље продаје.

Осумњичени ће бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару ухапсили су В.В. (1990) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

У близини једног средње школског центра у Зајечару, претресом такси возила, којим се превозио осумњичени, испод сувозачевих патосница пронађен је и одузет пакет са  87,4 грама марихуане, коју је како се сумња В.В. намеравао да даље прода.

Осумњичени ће бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Зајечару.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зрењанину ухапсили су Б.М. (1990) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Претресом стана у Зрењанину, у близини ОШ „Жарко Зрењанин“, код осумњиченог  је око 40 грама марихуане и 6,5 грама амфетамина.

Осумњичени ће бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Зрењанину.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Јагодини ухапсили су Н.М. (1997) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Претресом возила, марке „BMW“, у близини ОШ „Бошко Ђуричић“ у Јагодини, којим је осумњичени управљао пронађени су кесица са 18,9 грама марихуане и алуминијумска фолија са 0,8 грама марихуане.

У торбици осумњиченог затим су пронађене још три кесице са 4,9 грама марихуане и једна ручно прављена цигарета са 0,7 грама марихуане.

Претресом стана и других просторија које осумњичени користи нађене су четири кесице са 4 грама марихуане, две алуминијумске фолије са 1,1 грам марихуане, 1,2 грам марихуане расут по столу, једна зип кесица са 1,2 грам амфетамина,  једна зип кесица са 16,1 грам хероина и 17 биљака индијске конопље, тежине око 8,5 грама.

Осумњичени је приведен Вишем јавном тужилаштву у Јагодини.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Кикинди ухапсили су М. Р. (1990) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Претресом стана који осумњичени користи  пронађено је 215,7 грама марихуане.

Осумњичени је приведен Вишем јавном тужилаштву у Зрењанину.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Кикинди ухапсили су Р. Б. (1984) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Претресом је пронађено 111,29 грама марихуане, а осумњичени је затечен у непосредној близини ОШ „Жарко Зрењанин“.

Осумњичени је приведен Вишем јавном тужилаштву у Зрењанину.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су А. С. (1996) и Д.С. (1987) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Претресом стана осумнњиченог А.С. пронађено је и одузето 98,68 грама амфетамина и 100 комада таблета екстази.

Сумња се да су њих двоје продавали наркотике у блзини једне средње школе у Великој Плани.

Осумњичени су приведени Вишем јавном тужилаштву у Смедереву.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су П. В. (1984) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Приликом претреса стана и других просторија које осумњичени користи,  у близини једне основне школе у Смедереву, пронађен је 51,2 грама марихуане, док је у дворишту иза куће пронађено је 12 засађених биљки марихуане, тежине 298 грама.

Осумњичени су приведени Вишем јавном тужилаштву у Смедереву.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сомбору ухапсили су С.П.С. (1979) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Приликом претреса стана и других просторија које осумњичени користи откривена је лабораторију за производњу марихуане у вештачким условима, где је поред опреме пронађено и шест биљака.

Такође, у дворишту куће у пластенику пронађене су још три  биљке марихуане.

Укупна тежина одузете дроге је 1,44 килограма.

Осумњичени су приведени Вишем јавном тужилаштву у Смедереву.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су С.Т. (1989), због постојања основа сумње да је починио по 119 кривичних дела, 48 кривичних дела тешка крађа, 48 кривичних дела посебни случајеви фалсификовања исправе и 23 кривична дела крађа.

С.Т. се терети да је током прошле и ове године на територији Београда крао

регистарске таблице са аутомобила различитих марки и постављао их на возила која је позајмљивао од познаника.

Сумња се да је са тим возилима одлазио на бензинске пумпе НИС-а, где је вршио утакање горива у аутомобиле и канистре, а потом одлазио са лица места без плаћања.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Трећем основном јавном тужилаштву у Београду.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су Д.Р. (1950), због постојања основа сумње да је починио кривична дела недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи и  омогућавање коришћења опојних дрога.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла четири мигранта.

Код једног од миграната, полиција је пронашла мању количину марихуане и против њега је поднета кривична пријава у редовном поступку због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољено држање опојних дрога.

Осумњичени Д.Р. уз кривичну пријаву биће приведен Основном јавном тужилаштву у Обреновцу.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Бору ухапсили су две особе осумњичене да су испред једног угоститељског објекта оштећеног физички напали и ударали га металном палицом и боксом.

Због постојања основа сумње да су починили кривично дело тешка телесна повреда ухапшени су М.К. (1996) и М.К. (1999).

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведени Основном јавном тужилаштву у Бору.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару ухапсили су Ј.М. (1960) због постојања основа сумње да је починила кривично дело зеленаштво.

Осумњичена се терети да је оштећеном, користећи његово лоше имовинско стање, за лечење позајмила 200 евра, а потом од њега тражила да јој на име дуга за главницу исплати 200 евра и на име дуга за камате још 200 евра.

Сумња се да је она, добијала да оштећеном потпише признаницу на име главног дуга, све док јој не исплати камату.

Осумњичена ће уз кривичну пријаву бити приведена Основном јавном тужилаштву у Зајечару.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зрењанину ухапсили су Д.Н. (1983), због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољене полне радње.

Сумња се да је Д.Н. једанаестогодишњу девојчицу у више наврата у свом стану скидао, дирао по полном органу и показивао јој свој полни орган.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведен Основном јавном тужилаштву у Бечеју.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зрењанину ухапсили су П.Ж. (1954) због постојања основа сумње да је починио кривично дело полно узнемиравање.

Сумња се да је П.Ж. једанаестогодишњу девојчицу у више наврата пресретао испред школе и давао јој по 100 или 200 динара, тражећи за узврат да је пипка по телу, што она није дозволила.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведен Основном јавном тужилаштву у Зрењанину.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зрењанину ухапсили су З.Б. (1964) из околине Зрењанина, због постојања основа сумње да је извршио више кривичних дела крађа и тешка крађа.

Сумња се да је он од марта до маја ове године, заједно са још једним мушкарцем из околине Зрењанина у више наврата крао железничке шине, колосечни прибор и друге предмете на штету АД ''Инфраструктура Железница Србије''.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведен Основном јавном тужилаштву у Зрењанину, а против другог осумњиченог биће поднета кривична пријава у редовном поступку.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици ухапсили су Н.С. (1992) због постојања основа сумње да је од јанура ове године до маја починио 29 кривичних дела тешка крађа.

Сумња се да је Н.С. у викенд зонама Крчедин, Сланкаменачки Виногради, Сланкамен и Бешка проваљивао у викендице и из њих крао разне алате, машине, бакар, белу технику.

Већи број украдених предмета пронађен је у кући у којој осумњичени живи.

Н.С. ће уз кривичну пријаву бити приведен Основном јавном тужилаштву у Старој Пазови.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ужицу ухапсили су Р.Љ. (1941) због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла и одузела две пушке, полуаутоматску пушку, 130 комада експлозивних каписли за производњу муниције у кућним условима и 26 метака.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведен Основном јавном тужилаштву у Ужицу.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ужицу ухапсили су С.Н. (1977) и В.Ђ. (1976) због постојања основа сумње да су починили кривично дело тешка крађа.

Сумња се да су једном госту у кафани, која је у власништву осумњиченог С.Н., пошто су знали да је подигао већу суму новца од кредита, у пиће ставили неколико таблета бенседина. Пошто је оштећени заспао, осумњичени су му новац украли.

С.Н. и В.Ђ. ће уз кривичну пријаву бити приведени надлежном тужилаштву.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу ухапсили су М. П. (1956),због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешка телесна повреда.

Сумња се да је он 21. маја 2018. године, након краће свађе, ножем убо мушкарца у стомак, наневши му тешке повреде.

По налогу Основног јавног тужилаштва у Крагујевцу, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву биће приведен тужиоцу.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву ухапсили су М. Л. (1948), због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материјa.

Претресом стана и других просторија осумњиченог, пронађен је пиштољ са избрушеним фабричким бројем и пет метака.

По налогу Основног јавног тужилаштва у Панчеву, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву биће приведен тужиоцу.

КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ У РЕДОВНОМ ПОСТУПКУ

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против двадесетчетворогодишњег мушкарца код кога су у приликом претреса у дворишту једне основне школе, пронашли кесицу са два грама марихуане.

Осумњичени се терети да је починио кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против двадесет педесетогодишњег мушкарца код кога су приликом претреса у непосредној близини једне основне школе, пронашли пет грама спида упакованог у пет кесица.

Осумњичени се терети да је починио кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против двадесетдеветогодишњег мушкарца код кога су приликом претреса у близини једне основне школе пронашли 3,6 грама марихуане спаковане у четири пакетића.  са 0,85 грама марихуане.

Осумњичени се терети да је починио кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.

***

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крушевцу, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против деветнаестогодишњака код кога су приликом претреса у дворишту једне специјалне школе, пронашли 5,8 грама марихуане спаковане у четири пакетића.

Осумњичени се терети да је починио кривична дела омогућавање уживања опојних дрога и неовлашћено држање опојних дрога.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против четрдесетогодишњака код кога су приликом претреса у близини једне основне школе, пронашли 0,85 грама амфетамина.

Осумњичени се терети да је починио кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против тридесетдвогодишњака код кога су приликом претреса у близини једног вртића, пронашли 0,9 грама хероина.

Осумњичени се терети да је починио кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против двадесетдеветогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је у претходна три месеца у близини две средње школе у том граду, ученицима   продавао наркотике.

Приликом претреса стана осумњиченог полиција је пронашла 4,3 грама марихуане.

Осумњичени се терети да је починио кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, по налогу Основног јавног тужилаштва у овом граду, поднели су кривичну пријаву против двадесетдвогодишњакиње, осумњичене да је држала дрогу ради продаје на територији Кучева као и у близни једне основне школе.

Приликом претреса стана и других просторија у околини Кучева, власништво брата осумњичене који је на привременом раду у иностранству, пронађеноје 3,490 грама марихуане, за коју се сумња да јењена. 

Против осумњичене је поднета кривична пријава, због постојања основа сумње да је извршила кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ваљеву, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против педесетосмогодишњег мушкарца због постојања основа сумње да је починио кривично дело изазивање опште опасности.

Осумњичени се терети да је маја ове године у селу Палежница, у ноћним сатима, у дворишту куће оштећеног бензином полио и запалио његово аутомобил.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ваљеву, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против тридесетшестогодишњег мушкарца због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољене полне радње.

Сумња се да је он у двориште једне основне школе, пришао девојчицама које су имале час физичког и са њима играо кошарку, да би у паузи игре пришао оштећенј малолетници, ученици осмог разреда, и руком је ударио по задњици.

Оштећена је након тога напустила час и обратиласе за помоћ наставнику физичког.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ваљеву, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против три особе, штићенике Казнено поправног завода за малолетнике, због постојања основа сумње да су починиле кривично дело злостављање и мучење.

Сумња се да су они оштећеног, који је такође штићеник завода, физички и психички злостављали , вређајући га и називајући погрдним именима, као и да су га ударали рукама по глави.

Они се терет да су оштећеном избили зуб, тако што су једна крај канапа везали за његов зуб, а дриги за браву од врата, при чему су га држали и тукли како се не би брани.

Такође, они се сумњиче да су оштећеног насилно истетовирали, као и да су на приморавали да једе измет.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Краљеву, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку противтридесетчетворогодишњака због постојња основа сумње да је починио кривично дело уцена.

Сумња се да је он у претходном периоду у више наврата оштећеној слао поруке и од ње захтевао да му да новац како не би њеним познаницима изнео компромитујуће податке које је о њој имао.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против двадесетшетогодишњака због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је у аутомобилу осумњиченог пронашла 40,83 грама марихуане, 24 таблете екстазија, скривене у торбици за прву помоћ, каоидигиталну вагицу за прецизно мерење.

                                                      * * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Панчеву, по налогу Основног јавног тужилаштва у овом граду, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против двадесетосмогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.

Код осумњиченог су пронађене 53 таблете екстазија.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу поднели су, по налогу Основног јавног тужилаштва у овом граду, кривичну пријаву у редовном поступку против шездесетпетогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Приликом претреса стана у ком осумњичени борави у околини Малог Црнића, пронађена су три пиштоља, ваздушна пушка, 44 комада пиштољске муниције, 16 комада војних пушчаних мметака, 37 комада маневарске муниције, три комада малокалибарског метка и паковање од девет комада барутног пуњења.