Архива

Министар Стефановић најоштрије осудио напад на полицијског службеника у месту Жупањац код Лазаревца

12.06.2018.
МУП

Број: 436/18
12. јун 2018. године

Полицијски службеник Н. Ј. (1990) нападнут је данас око 18,30 часова, у месту Жупањац код Лазаревца, од стране неколико лица која су покушала да блокирају Ибарску магистралу.

Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су П. Ж. (1976), који је нанео ударац у пределу лица полицијском службенику. По налогу тужиоца њему је одређено задржавање до 48 часова и против њега ће бити поднета кривична пријава због сумње да је извршио кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутраших послова др Небојша Стефановић најоштрије је осудио напад на полицијског службеника.

„Овакав мучки напад на припадника Министарства унутрашњих послова, који је обављао редовну дужност на регулисању саобраћаја, је апсолутно недопустив. Зато тражим најстрожу казну за осумњиченог који се усудио да нападне полицајца, јер само тако можемо послати јасну поруку да ће свако ко подигне руку на полицијске службенике добити адекватну казну“ истиче министар Стефановић.