Архива

Откривене две лабораторије за узгој марихуане

11.05.2018.
МУП

  Београд,

   Број: 350 /18

   11. мај 2018. године

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици и Сомбору, у одвојеним акцијама открили су две лабораторије за узгој марихуане у вештачким условима са опремом и ухапсили једну особу, а против једне поднеће кривичну пријаву, због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција у Сремској Митровици је лабораторију пронашла у две наменски преправљене просторије у породичној кући на подручју града. У тим просторијама откривене су 254 биљке величине од 15 до 170 центиметара, 797 грама суве марихуане и више комада семенки.

Због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога ухапшен је З. К. (64), коме је по налогу надлежног тужиоца одређено задржавање до 48 часова.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити доведен на саслушање у Више јавно тужилаштво у Сремској Митровици.

У другој акцији, припадници Министарства унутрашњих послова у Сомбору су импровизовану лабораторију за производњу марихуане открили у кући тридесетогодишњег мушкарца из Куле. Том приликом, заплењене су стабљике ове опојне дроге, тежине више од три килограма, саксије са засадима марихуане и опрема за производњу дроге.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Сомбору, против мушкарца из Куле биће поднета кривична пријава због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.