Архива

Ухапшен осумњичени за подвођење и омогућавање вршења полног односа, као и искоришћавање малолетног лица за порнографију

11.06.2018.
ПУ за град Београд

Број: 430/18
11. јун 2018. године

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су С. С. (1961) због постојања основа сумње да је извршио кривична дела приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију, и подвођење и омогућавање вршења полног односа.

Он се сумњичи да је као сувласник једног угоститељског објекта у Београду, од јуна прошле године до тренутка хапшења, без пријаве запошљавао малолетне девојке да раде као конобарице, шанкерице или у кухињи.

Како се сумња осумњичени је искористио њихову наивност, обећавао им разне привилегије и новчану надокнаду, али им и претио, и са неколико малолетница имао сексуалне односе које је снимао мобилним телефоном.

Те снимке је, како се сумња, потом користио да би их уцењивао да одржавају везу са њим, али и да би их приморао да имају сексуалне односе са другим мушкарцима за новац.  

Приликом хапшења, полиција је код њега пронашла мобилни телефон са снимцима сексуалног односа са малолетницама, као и друге снимке порнографског садржаја са малолетним особама.

Осумњиченом је, по налогу тужиоца, одређено задржавање до 48 сати по чијем ће истеку, уз кривичну пријаву, бити приведен Основном јавном тужилаштву у Београду.