Aktuelno

Ministru Vulinu darovana hilandarska gramata za dobročinstvo pri ustrojenju hilandarskog sela u Sijarinskoj banji

16.10.2021.
Ministru unutrašnjih poslova Srbije Aleksandru Vulinu danas je darovana hilandarska gramata ukazom arhimandrita Metodija igumana Svetog manastira Hilandara za iskazano dobročinstvo pri ustrojenju hilandarskog sela u Sijarinskoj banji, kao i za nesebičnu pomoć i doprinos hilandarskim aktivnostima...

Ministru unutrašnjih poslova Srbije Aleksandru Vulinu danas je darovana hilandarska gramata ukazom arhimandrita Metodija igumana Svetog manastira Hilandara za iskazano dobročinstvo pri ustrojenju hilandarskog sela u Sijarinskoj banji, kao i za nesebičnu pomoć i doprinos hilandarskim aktivnostima. 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin zahvalio se sveštenstvu i monaštvu manastira Hilandar na svemu što čine za dobrobit srpske dece i omladine i istakao da oseća posebnu radost i ponos zbog podizanja svepravoslavnog kampa prijatelјstva u Sijarinskoj banji. 

"Ponosan sam na kamp prijatelјstva, koji je uz pomoć sveštenika i monaha manastira Hilandar i dobrih i čestitih lјudi izgrađen ovde u Sijarinskoj banji, u Medveđi.   Kamp prijatelјstva od sada će predstavlјati mesto gde će se srpska deca i omladina, gde god ona živela, odakle god dolazila, okuplјati, učiti svoju nacionalnu istoriju, učiti veronauku, družiti se i širiti humanost. Uveren sam da svaki Srbin danas sa mnom deli i oseća jednak ponos", poručio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin u svojoj pisanoj zahvalnici. 

U ime ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina, u Sijarinskoj banji igumansku gramatu primio je pomoćnik ministra policije i načelnik Uprave za grad Beograd Veselin Milić.