Актуелно

Возили под дејством алкохола и наркотика

09.03.2023.
ПУ Сремска Митровица

Припадници саобраћајне полиције Полицијске управе у Сремској Митровици су, приликом контроле саобраћаја, открили шесторицу возача који су возили под утицајем психоактивних супстанци и тројицу који су, под дејством алкохола, учинили прекршај насилничка вожња. 

Патрола у Инђији зауставила је тридесетдвогодишњег возача „опела“ под утицајем канабиса. Код његовог тридесеттрогодишњег сувозача пронађене су четири кесице са мањом количином материја за које се сумња да су амфетамин и марихуана. Након вештачења, против њега биће поднета одговарајућа кривична пријава.

У Шиду је контролисан двадесетогодишњи возач „опела“ под утицајем канабиса. Због поседовања пакетића са биљном материјом за коју се сумња да је марихуана, након вештачења, против њега биће поднета одговарајућа кривична пријава. 

Полиција у Старој Пазови затекла је тридесеттрогодишњег возача „југа“ под утицајем канабиса и четрдесетчетворогодишњака који је управљао „нисаном“ под утицајем опијата.

У Пећинцима је заустављен двадесетпетогодишњи возач „голфа“ позитиван на канабис и са 0,63 промила алкохола у организму, а у Руми двадесетосмогодишњак који је возио „мерцедес“, такође под утицајем канабиса. 

Полиција је на подручју Сремске Митровице открила тридесетдеветогодишњака који је управљао „опелом“ са 2,22 промила алкохола у организму и педесетдеветогодишњег возача „бмв“ са 2,04 промила алкохола.

У Руми је заустављен четрдесетједногодишњак који је управљао „поршеом“ са 2,12 промила алкохола у организму и без возачке дозволе. 

Након задржавања, сви возачи су приведени надлежним прекршајним судијама. 

Апелујемо на све учеснике у саобраћају, а посебно на возаче да доследно поштују све саобраћајне прописе, у циљу своје и безбедности других учесника у саобраћају.