Aktuelno

Stefanović i Pluh o napretku Srbije u procesu evropskih integracija

09.10.2019.
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i novoimenovani ambasador Kralјevine Holandije Žil Anro Bešur Pluh razgovarali su danas o napretku Srbije u procesu evropskih integracija, sa posebnim osvrtom na Poglavlјe 24 – pravda, sloboda, bezbednost...
Стефановић и Плух о напретку Србије у процесу европских интеграција

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i novoimenovani ambasador Kralјevine Holandije Žil Anro Bešur Pluh razgovarali su danas o napretku Srbije u procesu evropskih integracija, sa posebnim osvrtom na Poglavlјe 24 – pravda, sloboda, bezbednost.

Stefanović je predstavio holandskom ambasadoru do sada ostvarene rezultate u okviru Poglavlјa 24, rekavši da je naša zemlјa do sada ispunila više od 50 odsto predviđenih aktivnosti u okviru pomenutog Poglavlјa.

Ministar je dodao i da je nedavnim uspostavlјanjem Nacionalnog kriminalističko-obaveštajnog sistema ispunjena jedna od najkompleksnijih i najznačajnijih preporuka Evropske komisije.

Potpredsednik Vlade Srbije upoznao je holandskog ambasadora i sa do sada preduzetim koracima na unapređenju izbornog procesa u Republici Srbiji.

Stefanović i Pluh razgovarali su i o mogućnosti saradnje kroz projekte koji će doprineti podizanju kapaciteta srpske policije. Takođe, tema sastanka bila je i saradnja u oblasti borbe protiv trgovine lјudima i krijumčarenja oružja, kao i suzbijanju trgovine narkoticima.

Pluh je pohvalio odgovoran pristup Republike Srbije tokom migrantske krize, kao zalaganje pripadnika MUP-a u borbi protiv terorizma.