Актуелно

Кривична пријава за пореску утају и фалсификовање службене исправе

14.03.2019.
ПУ Ужице

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ужицу, по налогу Основног јавног тужилаштва у Ужицу, поднели су кривичну пријаву против четрдесетшестогодишње жене из Ужица, због постојања основа сумње да је извршила кривична дела пореска утаја, фалсификовање службене исправе и повреда права по основу рада и социјалног осугурања. Такође, кривична пријава поднета је и против четрдесетједногодишњег мушкарца из Ужица, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћено бављење одређеном делатношћу.

Осмуњичена се терети да је као одговорно лице у једном предузећу које се бави производњом пелета, од априла 2015. године до маја 2018. године, радницима који нису били пријављени исплаћивала плату у готовом новцу, без обрачуна пореза и доприноса. На овај начин Буџет Републике Србије оштећен је за око 3.260.000 динара. Такође, сумња се да је у пословној документацији уносила неистините податке о особи од које је откупљивала грађу, као и податке о количини и вредности сировина.

Четрдесетједногодишњи мушкарац се сумњичи да је од априла 2016. до септембра 2017. године, иако није имао регистровану радњу која се бави сечом и прометом грађе, од више особа откупљивао грађу и продавао овом привредном друштву.