Министарство

Mинистар унутрашњих послова

Др Небојша Стефановић

Небојша Стефановић је рођен 20. новембра 1976.   године у Београду. Девету гимназију „Михајло Петровић Алас“ завршио је у Београду, а дипломирао је на Факултету за пословне студије, Мегатренд универзитета.

Звање магистра економских наука, Небојша Стефановић је стекао одбранивши тезу „Савремени принципи менаџмента у локалној самоуправи“, 2011. године. Докторирао је јуна 2013. године, на тему „Нова улога стратегијског менаџмента у управљању локалном самоуправом“.

Од 2004 до 2008. године био је запослен у предузећу за спољну и унутрашњу трговину „Интерспеед“ д.о.о. на позицији директора маркетинга. Од 2008. године, прелази на дужност финансијског директора у предузећу „Јабука“ д.о.о.

У периоду од 2004. до 2008. године био је одборник у Скупштини града Београда.

На парламентарним изборима 2007. године изабран је за народног посланика, а обављао је и дужност председника Одбора за трговину и туризам Народне скупштине Републике Србије.

На изборима 2012. године изабран је за посланика Народне скупштине Републике Србије и одборника Скупштине града Београда.

Од јула 2012. године до априла 2014. године Небојша Стефановић обављао је функцију председника Народне скупштине Републике Србије и председника Одбора за права детета. Био је и шеф делегације НС РС у Интерпарламентарној унији.

За министра унутрашњих послова Републике Србије изабран је априла 2014. године, а од августа 2016. године уједно је и потпредседник Владе Републике Србије.

На парламентарним изборима 2014. године, изабран је за посланика Народне скупштине Републике Србије.

Оснивач је Српске напредне странке, члан њеног Председништва и председник Градског одбора Београд.

Др Небојша Стефановић говори енглески и руски језик.

У браку је са Аном и има ћерку Нину.