Актуелно

Државни секретар Јоцић одржао састанак са градоначелницима Зајечарског, Борског и Нишавског управног округа

29.11.2021.
МУП
Државни секретар Јоцић одржао састанак
Државни секретар Јоцић одржао састанак
Државни секретар Јоцић одржао састанак
Државни секретар Јоцић одржао састанак

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Бојан Јоцић, на иницијативу команданта Релубличког штаба за ванредне ситуације и министра унутрашњих послова Александра Вулина, одржао је састанак у вези превентивних активности и решавања питања електроснабдевања на територији Зајечарског, Борског и Нишавског управног округа.

„Ово је још један од састанака у низу, које је иницирао министар Вулин, како бисмо спремно дочекали предстојећу снежну сезону и предупредили евентуалне проблеме са снабдевањем електричном енергијом у наведеним окрузима", истакао је Јоцић.

Државни секретар је нагласио да су од почетка године обишли 55 локалних самоуправа, како би предупредили евентуалне проблеме са снабдевањем електричном енергијом, а данас су  представљени проблеми који су се ранијих година дешавали како у Зајечарском, тако и Борском управном округу и општини Сврљиг у Нишавском управном округу.

„Циљ ових састанака који се одржавају на највишем нивоу, уз присуство градоначелника и председника општина који су и команданти локалних штабова за ванредне ситуације је да се пре почетка зимске сезоне предупреде и умање последице снежних падавина и евентуални нестанак електричне енергије", рекао је Јоцић.

Драган Ћапин, председник Ватрогасног савеза Србије и председник ловачког савеза Србије Бранислав Ћирковић, похвалили су иницијативу министра унутрашњих послова и истакли да су њихови капацитети стављени на располагање као испомоћ Електродистрибуцији Србије.

Лука Чаушић, вршилац дужности помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације, истакао је да је тема састанка укључивање добровољних ватрогасних друштава и ловачких друштава, као испомоћ и подршкa редовним службама, у превентивним и оперативним активностима уклањања и рашчишћавања простора око дистрибутивне мреже ради обезбеђивања поузданог непрекидног снабдевања електричном енергијом у зимском периоду, на целокупној територији јединице локалне самоуправе седница окружног штаба за ванредне ситуације.

„Прошле недеље одржан је састанак истим поводом у Ужицу и већ су предузете мере за решавање овог проблема. Током данашњег дана, припадници Одељења за ванредне ситуације у Ужицу заједничком акцијом са Електродистрибуцијом Србије, извршили су крчење растиња на траси испод далековода у месту Севојно, Марићевина на површини од око 150 квадратних метара", истакао је Чаушић и изразио наду да ће се и након овог састанка  наставити решавање поменутих активности и у овим окрузима.

Састанку су присуствовали градоначелник Зајечара Бошко Ничић и начелник Зајечарског управног округа Владан Пауновић, који су, такође, изразили захвалност министру Вулину због иницијативе за организовање оваквих састанка и исказали спремност да заједничким снагама помогну Електродистрибуцији Србије, а све у циљу подизања безбедности грађана Републике Србије. Састанку су присуствовали и представници локалних самоуправа у Зајечарском, Борском и Нишавскoм управном округу.