Aktuelno

Ministar Vulin uputio čestitku general-majoru Kurenkovu povodom imenovanja na dužnost

26.05.2022.
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin uputio je čestitku general-majoru Aleksandru Vjačeslavoviču Kurenkovu povodom imenovanja na dužnost ministra za civilnu odbranu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Ruske Federacije...

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin uputio je čestitku general-majoru Aleksandru Vjačeslavoviču Kurenkovu povodom imenovanja na dužnost ministra za civilnu odbranu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Ruske Federacije.

„Služenje svojoj domovini je velika privilegija i siguran sam da ćete u ovim teškim trenucima svojom posvećenošću i bogatim iskustvom uspešno raditi za dobrobit ruskog naroda. Republika Srbija pamti da je u periodima najvećih požara i elementarnih nepogoda imala podršku i solidarnost ruskih prijatelja. Odnosi koje već deset godina negujemo u okviru Srpsko-ruskog humanitarnog centra predstavljaju istinsko savezništvo naših država“, naveo je ministar Aleksandar Vulin u čestitki i istakao da veruje da će saradnju u oblasti vanrednih situacija zajednički podizati na viši nivo.