Актуелно

ИПА пројекат међународне сарадње под називом „Будимо припремљени“

23.11.2021.
MУП

Припадници Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова у оквиру ИПА пројекта међународне сарадње „Будимо припремљени“, учествовали су у Колашину на дводневној конференцији о смањењу ризика од катастрофа и значају прекограничне и регионалне сарадње између Србије и Црне Горе.

На конференцији, која се одржавала 16. и 17. новембра, представници  институција и служби које се баве заштитом и спасавањем, организација цивилног друштва, државних и локалних управа, медија и пројектних партнера разменили су искуства, мишљења и моделе добре праксе у области смањења ризика од катастрофа.

 Посебно је истакнут значај правовременог информисања становништва, као и међународне сарадње у  овој области.

ИПА пројекат међународне сарадње под називом „Будимо припремљени“ има за циљ унапређење капацитета надлежних институција Србије и Црне Горе које се баве заштитом и спасавањем и превенцијом пожара и поплава, као и ублажавањем њихових последица.

У оквиру овог пројекта, за припаднике Министарства унутрашњих послова Републике Србије, Сектора за ванредне ситуације набављено је пет теренских возила, пет термовизијских камера и пет преносних резервоара за воду.

Вредност набављене опреме износи 82.422 евра, а укупна вредност пројекта за Министарство унутрашњих послова Републике Србије износи 145.757 евра.