Aktuelno

Ministar Vulin: Da Srbija nije videla svojim očima ovo što smo joj pokazali, sa ovakvim medijima i opozicijom, Belivuk bi bio svetac

24.07.2021.
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin gostovao je danas na televiziji Pink i tom prilikom upitao šta bi se desilo da nisu prikazane fotografije koje svedoče o zverstvima pripadnika klana Belivuk-Milјkovć, s obzirom da i sada, pošto su svi videli da je Belivuk kolјač i ubica, pojedini mediji i političari prave od njega heroja...

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin gostovao je danas na televiziji Pink i tom prilikom upitao šta bi se desilo da nisu prikazane fotografije koje svedoče o zverstvima pripadnika klana Belivuk-Milјkovć, s obzirom da i sada, pošto su svi videli da je Belivuk kolјač i ubica, pojedini mediji i političari prave od njega heroja. 

„Pitali su nas često zašto ste pokazali ove fotografije, ajde sada ja vama da postavim pitanje drugo, zamislite da nismo sve ovo pokazali, a pogledajte kakav tretman ima Belivuk nakon prikazanih zverstava na kojima se lično fotografiše sa leševima žrtava, i veruje mu se. Da Srbija nije videla svojim očima ovo što smo joj pokazali, sa ovakvim medijima, sa ovakvom opozicijom, on bi bio svetac. Mi bismo imali demonstracije pred Specijalnim sudom da se pusti taj dobri čovek, jer je to politički obračun vlasti sa navijačima Partizana. To bi tako izgledalo. Zaboga, njemu se daje na značaju da govori istinu, a znate da je klao lјude lično svojom rukom, imate fotografiju za to.  Oni su mučili lјude i oni su uživali u mučenju. Tražili su da pojedine žrtve budu duže mučene, a pojedine kraće. Prema nekima su imali saosećanje , a neke su mučili satima. Čak su bili nezadovolјni ako se to mučenje ne odvija dovolјno dugo. Sad takav ima status krunskog svedoka i sad Vučić, predsednik Republike Srbije treba da objašnjava šta je Belivuk to smislio, šta je on to slagao", poručio je ministar Vulin. 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kazao je da je vrlo zanimlјivo da su predsednik Vučić i on koji su razbili klan Belivuk-Milјkovć bili u sprezi i kontaktu sa njima protiv kojih su se borili. 

„Svakom je jasno da je Srbija posle razbijanja ove bande sigurnija. Da je bolјe mesto za život. Izvinite, kome pripada zasluga za to, pripada Aleksandru Vučiću koji je okupio sve bezbednosne strukture, koji je insistirao u razgovoru sa svima nama da se to i uradi, da se mafija u ovoj zemlјi uništi. Zasluga za sve to pripada MUP-u, BIA i Tužilaštvu za organizovani kriminal.  Vrlo zanimlјivo, da smo sa kriminalcima komunicirali, delili kuće u Ritopeku, klanice i šta već, radili samo mi koji smo se borili protiv njih, vrlo zanimlјivo. Sad zamislite kakvi smo mi čudni i neoprezni lјudi. Da li je moguće da smo Aleksandar Vučić i ja toliko neoprezni lјudi da ja postanem ministar unutrašnjih poslova koji sam sarađivao sa njima i koji znam da će oni jednog dana to reći i da Aleksandar Vučić povede borbu protiv njih, pohapsi ih i razbije, a komunicirao sa njima, sedeo po nekim stanovima na Zvezdari i tražio od njih kuću u Ritopeku. Vrlo zanimlјivo da su najgori koji su sa njima bili sve vreme u kontaktu, baš mi koji smo ih pohapsili", poručio je ministar Vulin tokom gostovanja na Pinku. 

„Ja sam formirao radnu grupu sa zadatkom da se ova banda pohapsi 8. decembra 2020. godine. Ali i tog 8. decembra kada sam potpisao formiranje radne grupe, ja sam odlično znao šta čeka i Aleksandra Vučića i mene i sve nas koji se borimo protiv njih, ali vredi. Odmah da vam kažem vredi. Srbija je bezbednije mesto, Srbija nema klanicu, Srbija je mesto u kome možete dete da pustite uveče da ode sa društvom i da se vrati, to vredi", zaklјučio je ministar Vulin.