Актуелно

Дневни лист "Данас" и саговорници овог листа износе неистине на рачун рада припадника полиције

18.05.2022.
Поводом непримерених коментара и изнесених лажи од стране дневног листа "Данас" да припадници полиције и Министарство унутрашњих послова не чине ништа по питању лажних дојава о бомбама, нити се тим поводом оглашавају, још једном ћемо поновити званичну изјаву министра унутрашњих послова Александра Вулина изнету у јеку масовних дојава о подметнутим бомбама...

Поводом непримерених коментара и изнесених лажи од стране дневног листа "Данас" да припадници полиције и Министарство унутрашњих послова не чине ништа по питању лажних дојава о бомбама, нити се тим поводом оглашавају, још једном ћемо поновити званичну изјаву министра унутрашњих послова Александра Вулина изнету у јеку масовних дојава о подметнутим бомбама.

Како би се и они медији који нису хтели и желели, најзад упознали са садржајем обраћања министра унутрашњих послова, изјаву преносимо у целости:

„Против Србије се води специјални рат. Са различитих адреса из више европских држава стижу претње на адресе институција, новинских кућа, привредних друштава. Напади на нашу земљу нису ни покренути, ни спроведени од стране било ког појединца, у питању су масовни, организовани и веома скупи хакерски напади, вођени из различитих центара за хибридно ратовање.

Само вредност опреме потребне за удар таквог обима и снаге какав је био данашњи, прелази сто хиљада евра, али се нанета штета у изгубљеним радним сатима и обустављању рада привреде мери милионима. Ради разумевања колико је напад организован и скуп, говори и информација да се опрема уништава одмах по извршеном нападу како се не би могло са сигурношћу утврдити одакле је удар поведен. Пријаве о постављеним експлозивним направама су у функцији изазивања узнемирења, ширења панике и наношења штете привреди наше земље. Али, суштински циљ свих напада је да Србија престане да води самосталну политику и да одлуке доноси под притиском и у страху.

Позивам грађане да буду дисциплиновани и уздржани, да не подлежу паници и да поштују наређења која им приликом поступања издају представници полиције.

Министарство унутрашњих послова улажe крајње напоре да у најкраћем року изврши прегледе нападнутих установа и да нормализује живот. Такође, Министарство унутрашњих послова, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом и Тужилаштвом за организовани криминал, чини све да се убрза процес међунaродне правне помоћи путем контактних тачака успостављених у складу са Будимпештанском конвенцијом. Све законом предвиђене полицијске радње су извршене правовремено и детаљно. Против Србије се води специјални рат и морамо бити спремни да издржимо", изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин поводом учесталих лажних дојава о постављеним бомбама 16. маја 2022. године.

Док дневни лист "Данас" и саговорници овог листа износе неистине на рачун рада припадника полиције, истичемо да се све групе специјализоване за обављање контрадиверзионих прегледа тренутно налазе на терену, баш као и протеклих дана и улажу максималне напоре да се свакодневни живот грађaнa одвија несметано и да се рад институција и објеката што пре нормализује.

Од дневног листа "Данас" свакако не очекујемо извињење, али очекујемо да рад припадника полиције не омаловажавају и не ниподаштавају, баш као што очекујемо да лажне дојаве о бомбама не користе за политичке обрачуне.