Aktuelno

Krivična prijava za poresku utaju i falsifikovanje službene isprave

14.03.2019.
PU Užice

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Užicu, podneli su krivičnu prijavu protiv četrdesetšestogodišnje žene iz Užica, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela poreska utaja, falsifikovanje službene isprave i povreda prava po osnovu rada i socijalnog osuguranja. Takođe, krivična prijava podneta je i protiv četrdesetjednogodišnjeg muškarca iz Užica, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno bavlјenje određenom delatnošću.

Osmunjičena se tereti da je kao odgovorno lice u jednom preduzeću koje se bavi proizvodnjom peleta, od aprila 2015. godine do maja 2018. godine, radnicima koji nisu bili prijavlјeni isplaćivala platu u gotovom novcu, bez obračuna poreza i doprinosa. Na ovaj način Budžet Republike Srbije oštećen je za oko 3.260.000 dinara. Takođe, sumnja se da je u poslovnoj dokumentaciji unosila neistinite podatke o osobi od koje je otkuplјivala građu, kao i podatke o količini i vrednosti sirovina.

Četrdesetjednogodišnji muškarac se sumnjiči da je od aprila 2016. do septembra 2017. godine, iako nije imao registrovanu radnju koja se bavi sečom i prometom građe, od više osoba otkuplјivao građu i prodavao ovom privrednom društvu.