Архива

Стефановић и Мајер разговарали уочи састанка министара унутрашњих послова и безбедности на Самиту о Западном Балкану

09.07.2018.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић састао се данас у Лондону, уочи почетка састанка министара унутрашњих послова и безбедности на Самиту о Западном Балкану, са Штефаном Мајером, парламентарним државним секретаром Савезног министарства унутрашњих послова, грађевине и домовине Савезне Републике Немачке...
Стефановић и Мајер разговарали уочи састанка министара у Лондону
Стефановић и Мајер разговарали уочи састанка министара у Лондону

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић састао се данас у Лондону, уочи почетка састанка министара унутрашњих послова и безбедности на Самиту о Западном Балкану, са Штефаном Мајером, парламентарним државним секретаром Савезног министарства унутрашњих послова, грађевине и домовине Савезне Републике Немачке.   

Они су разговарали о сарадњи полиција двеју земаља, а том приликом Мајер је оценио да је Министарство унутрашњих послова Републике Србије напредовало у полицијским пословима и да је Србија најважнији партнер Немачке на Балкану у борби против организованог криминала, као и у сузбијању ирегуларних миграција.

Он је такође истакао да је став Савезног МУП-а Немачке врло јасан - наставити успешну сарадњу са МУП-ом Србије.  

Министар Стефановић је истакао посвећеност МУП-а Србије у борби против организованог криминала и упознао Мајера са конкретним активностима које МУП спроводи у овој области.

Стефановић је подсетио и да Србија једина из региона Западног Балкана има статус посматрача у оквиру мреже ЕУ за реинтеграцију ЕРИН, док је у процедури добијања статуса посматрача у оквиру иницијативе ЕУРИНТ за политику повратка.