Архива

"Широко срце" Одреду Жандармерије из Краљева

14.06.2017.

ПОЛИЦИЈА ДАНАС

Црвени крст Србије доделио је данас Жандармерији из Краљева плакету "Широко срце" као признање за постигнуте изузетне резултате на омасовљавању добровољног давалаштва крви у 2016. години у категорији јавних предузећа, установа и компанија.

Ово признање, које се додељује поводом Светског дана добровољних давалаца крви, још једна је потврда племенитости, хуманости и солидарности које красе припаднике ове јединице, по чему су надалеко познати.

Командант краљевачке Жандармерије, пуковник полиције Дејан Луковић, који се захвалио у име свих добитника на овом вредном признању, рекао је да ће наставити са добровољним акцијама и крв давати увек.

"Драго ми је што сам данас овде заједно са вама, што сам командант једне елитне јединице као што је мој Одред жандармерије", истакао је са поносом Луковић.

Наше колеге из краљевачке Жандармерије хероји су данашњице. Гестом људске солидарности спасавају животе, а то чине годинама уназад. Већ по традицији, у великом броју одазивају се акцијама добровољног давања крви које се организују у седишту Одреда. Иначе, жандарми овог Одреда небројено пута до сада и мимо ових акција дали су крв у болницама у градовима где живе.

Ове године Светски дан добровољних давалаца крви обележен је под слоганом "Не чекај незгоду. Предузми нешто. Дај крв. Дај сада. Дај редовно".