Актуелно

Стефановић: Важно је да као друштво радимо на подизању свести о опасностима употребе наркотика

31.08.2020.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас, поводом Међународног дана свесности о предозирању дрогом, да је важно да као друштво радимо на подизању свести, првенствено код деце и младих, о опасностима употребе наркотика...
2020_08_31_Ministar Stefanovic_izjava

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас, поводом Међународног дана свесности о предозирању дрогом, да је важно да као друштво радимо на подизању свести, првенствено код деце и младих, о опасностима употребе наркотика.

„Важно је да радимо на подизању свести у друштву да нема поделе на лаке и тешке дроге, јер су све подједнако опасне, као и да је пут од „само ћу пробати“ до зависности веома кратак. Животи зависника, али и њихових породица, у агонији, као и предозирање које је реална опасност која се не дешава само неком другом, довољно говоре сами за себе о коликој пошасти је реч“, рекао је Стефановић.

Он је истакао да су припадници Министарства унутрашњих послова од почетка године запленили око 4,75 тона наркотика и да су њихови резултати у борби против нарко-дилера рекордни из године у годину.

„Поносан сам на њихову неуморну борбу у склањању наркотика са наших улица, али и на њихов допринос превенцији. Управо у циљу подизања свести о свим опасностима које употреба наркотика доноси, ми смо уврстили тему „Превенција и заштита деце од злоупотреба алкохола и опојних дрога“ у предавања полицијских службеника у основним школама“, рекао је Стефановић.

Он је подсетио да је, у оквиру предмета Основи безбедности деце, до сада на ову тему одржано око 18.000 предавања којима је присуствовало око 293.500 ученика четвртог и шестог разреда.