Aktuelno

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin: Pritisci na Vučića nezabeleženi, sačuvaće samostalnost i nezavisnost Srbije

20.05.2022.
Govoreći o konstantnim pretnjama i pritiscima koji dolaze iz regiona i sveta na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i našu državu, ministar policije Aleksandar Vulin je istakao, gostujući na televiziji Pink, da je pritisak sa kojim se suočava srpski predsednik nezabeležen, ali da će Srbija sačuvati svoju nezavisnost i samostalnost, kao i vojnu neutralnost...

Govoreći o konstantnim pretnjama i pritiscima koji dolaze iz regiona i sveta na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i našu državu, ministar policije Aleksandar Vulin je istakao, gostujući na televiziji Pink, da je pritisak sa kojim se suočava srpski predsednik nezabeležen, ali da će Srbija sačuvati svoju nezavisnost i samostalnost, kao i vojnu neutralnost.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je da je Aleksandar Vučić poslednji samostalni lider na Balkanu i u Evropi i da će uprkos brojnim pritiscima sa kojima se suočava, naš predsednik uspeti da očuva samostalnu i nezavisnu poziciju Srbije.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je poslednji slobodan lider na Balkanu i jedan od poslednjih slobodnih lidera u Evropi, koji vodi računa o interesima svog naroda, svoje zemlјe, vodi računa o istoriji, vodi računa o obrazu naše zemlјe i spreman je da plati i političku i ličnu cenu. Pritisak kojem je izložen predsednik Vučić je nezabeležen", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar policije Aleksandar Vulin istakao je da ga plaši mržnja koja je oslobođena prema ruskom narodu i Slovenima i da svaka antiruska histerija vodi ka antisrpskoj histeriji.

„Ova antiruska histerija, koja vlada u svetu i koja preti da potopi i Srbiju i da se kroz antirusku histeriju oživi i antisrpska histerija je nezabeležena i neshvatlјiva, tu nema racionalnog argumenta, nema razgovora i objašnjenja. Nije se takva mržnja mogla osloboditi u 80 dana, takva mržnja prema Rusima, prema Slovenima je postojala decenijama unazad, a sada je samo kulminirala i eksplodirala", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, gostujući u jutarnjem programu televizije Pink.