Актуелно

Mинистар Гашић изразио најдубље саучешће амбасадору Републике Турске Хамију Аксоју због жртава разорног земљотреса

06.02.2023.
Министар унутрашњих послова Братислав Гашић амбасадору Републике Турске Хамију Аксоју изразио је најдубље саучешће због жртава разорног земљотреса који је рано јутрос погодио ову земљу и нагласио да ће Република Србија Републици Турској послати два Специјалистичка тима за спасавање из рушевина...

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић амбасадору Републике Турске Хамију Аксоју изразио је најдубље саучешће због жртава разорног земљотреса који је рано јутрос погодио ову земљу и нагласио да ће Република Србија Републици Турској послати два Специјалистичка тима за спасавање из рушевина.

На састанку са амбасадором Републике Турске, министар Гашић истакао је да ће Министарство унутрашњих послова пружити сву неопходну помоћ и поручио да је Србија уз турски народ у овим тешким тренуцима.

„Министарство унутрашњих послова, по налогу председника Републике Србије Александра Вучића, шаље у Републику Турску два Специјалистичка тима за спасавање из рушевина, Сектора за ванредне ситуације“, казао је министар Гашић.

Амбасадор Аксој нагласио је да је Србија још једном потврдила да је прави пријатељ Турске и захвалио јој се на брзој помоћи.

„Председник Републике Србије Александар Вучић је један од првих лидера који је изјавио саучешће турском народу. Одмах смо имали састанак са министром Гашићем, који нам је рекао да је спреман да нам хитно пошаље специјализовану екипу која ће помоћи“, рекао је амбасадор Аксој.

Амбасадор Турске се захвалио Републици Србији, председнику Вучићу и министру Гашићу на брзој помоћи.

Истакао је да је ово од 1939. године други велики земљотрес који је погодио Републику Турску, да је подручје погођено земљотресом претрпело значајна разарања и да је велики број људи изгубио живот.