Актуелно

Mинистар Гашић обишао реновиране просторије Ватрогасно-спасилачког батаљона Пријепоље и Ватрогасно-спасилачког одељења Пожега

05.02.2024.
Министар унутрашњих послова Братислав Гашић обишао је данас реновиране просторије Ватрогасно-спасилачког батаљона Пријепоље и Ватрогасно-спасилачког одељења Пожега и поручио да ће Министарство унутрашњих послова наставити да улаже у боље услове рада и опрему свих полицијских службеника који даноноћно штите животе грађана и њихову имовину...

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић обишао је данас реновиране просторије Ватрогасно-спасилачког батаљона Пријепоље и Ватрогасно-спасилачког одељења Пожега и поручио да ће Министарство унутрашњих послова наставити да улаже у боље услове рада и опрему свих полицијских службеника који даноноћно штите животе грађана и њихову имовину.

Министар Гашић објаснио је да су услед климатских промена елементарне непогоде све драстичније и истакао да су у тим ситуацијама ватрогасци-спасиоци увек први на лицу места, спремни да се суоче са свим изазовима како би сачували људске животе.

Министар унутрашњих послова истакао је да ће припадницима Сектора за ванредне ситуације бити уручена нова возила и нова опрема како би били још безбеднији и ефикаснији приликом обављања задатака, али и како би и даље храбро бринули о безбедности и сигурности свих грађана.

Подсетимо, за само годину дана Министарство унутрашњих послова реновирало је више од 30 објеката и изградило и опремило нове ватрогасне станице у Трговишту, Александровцу и Алексинцу, а у току је изградња објекта седишта Сектора за ванредне ситуације у Београду, као и Управе за ванредне ситуације у Крагујевцу, Кули, Неготину, Великом Градишту и Књажевцу.

Такође, возни парк Сектора за ванредне ситуације биће богатији за укупно 77 нових ватрогасних возила на нивоу целе Србије.

Министар Гашић обишао је данас и припаднике Полицијске управе у Пријепољу.