Aktuelno

Zaplenjeno više od 541 kilogram marihuane

10.03.2023.
„Zaplenom više od 541 kilograma marihuane na Graničnom prelazu Gostun, srpska policija presekla je još jedan lanac krijumčarenja narkotika i potvrdila da je država jača od kriminala i da se beskompromisna borba protiv narko dilera nastavlјa. Čestitam pripadnicima MUP-a na odlično izvedenoj akciji“, rekao je ministar Gašić...
Zaplenjeno više od 541 kilogram marihuane
Zaplenjeno više od 541 kilogram marihuane
Zaplenjeno više od 541 kilogram marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolјu, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Upravom granične policije i Upravom carina, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Užicu, zaplenili su više od 541 kilogram marihuane i uhapsili M.Đ. (1987) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga.  

Policija je na Graničnom prelazu Gostun, na ulazu u Srbiju, prilikom kontrole kamiona cisterne crnogorskih registarskih oznaka kojim je upravlјao osumnjičeni, u specijalno izrađenom bunkeru pronašla 500 paketa u kojima se nalazila ova droga. 

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu. 

Povodom ove velike zaplene, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić pohvalio je pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova za odlično izvedenu akciju. 

„Zaplenom  više od 541 kilograma marihuane na Graničnom prelazu Gostun, srpska policija presekla je još jedan lanac krijumčarenja narkotika i potvrdila da je država jača od kriminala i da se beskompromisna borba protiv narko dilera nastavlјa. Čestitam pripadnicima MUP-a na odlično izvedenoj akciji“, rekao je ministar Gašić.