Актуелно

Помоћник директора полиције Драган Васиљевић честитао колегама из Румуније Дан националне полиције и 202 године постојања

25.03.2024.
Помоћник директора полиције Драган Васиљевић честитао је колегама из Румуније Дан националне полиције и 202 године постојања и истакао да кроз изузетну сарадњу између полицијских снага две земље и заједничких патрола и акција полицајци чувају безбедност свих наших грађана, али и безбедност региона и Европе...

Помоћник директора полиције Драган Васиљевић честитао је колегама из Румуније Дан националне полиције и 202 године постојања и истакао да кроз изузетну сарадњу између полицијских снага две земље и заједничких патрола и акција полицајци чувају безбедност свих наших грађана, али и безбедност региона и Европе.

„Пријатељство између Србије и Румуније сеже дубоко у историју. Делимо заједничке вредности, културу и традицију. Кроз бурне историјске периоде наши народи су показали солидарност и подршку једни другима. Та веза се одржава и данас, у модерном свету, где се суочавамо са различитим изазовима“, рекао је Васиљевић.

Он је посебно нагласио борбу против организованог криминала, кријумчарења људи и трговине људима, истакавши да румунски и српски полицајци свакодневно, раме уз раме, ризикују своје животе како би заштитили наше друштво, а њихова храброст и преданост су непроцењиви.

„Желео бих још једном да изразим задовољство што сам данас заједно са вама и искрено се надам да ће ова годишњица бити подстицај за даље јачање наших веза, како на пољу безбедности, тако и у свим другим областима. Нека наша сарадња буде пример другима и нека нас подсећа да заједно можемо да остваримо више“, закључио је помоћник директора полиције Васиљевић.